"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 30/04/2014

El Grup MÉS considera “molt preocupants” les dades d’atur del primer trimestre de 2014

El diputat David Abril lamenta que 152.500 persones de les illes es trobin en situació d’atur, segons les dades publicades avui per l’EPA, i considera que “això no ho arregla només una bona temporada turística; el Govern hauria de convocar urgentment als agents socials i econòmics”.David Abril, diputat del Grup MÉS, ha valorat avui negativament les dades d’atur del primer trimestre de 2014 publicades per l’Enquesta de Població Activa (EPA). Segons el diputat ecosobiranista, les dades aportades en relació al primer trimestre de 2014 “són més que preocupants. Una preocupació que hauria de compartir també el Govern del senyor Bauzá”

 

Abril ha recordat que el nombre de persones aturades és de 152.500 persones, un 26,7% de la població activa, una xifra històrica i insostenible des del punt de vista social. El diputat del Grup MÉS també ha mencionat que l’atur ha augmentat en 18.800 persones en relació al trimestre anterior, xifra que suposa un augment d’un 2,55% en relació al mateix trimestre de l’any anterior. El diputat ha qualificat com a “molt preocupant” que la taxa d’activitat sigui només del 45,21%, ja que es tracta de la pitjor xifra dels darrers 12 anys a la nostra comunitat.

 

Des del grup MÉS assenyalen que Balears lidera la sinistralitat laboral arreu de l’Estat, la destrucció d’ocupació, i la pèrdua de població activa en relació a la resta de Comunitats, una mala notícia que contrasta amb el triomfalisme del discurs del PP i la seva consigna, pel que fa a les dades econòmiques, de què “anem per bon camí”.

 

Segons Abril, “no sols no anem per bon camí, sinó que el Govern hauria de posar fil a l’agulla i no esperar a que una bona temporada turística posi remei a un bucle atur-pobresa-precarietat que esdevindrà crònic si des dels poders públics no es treballa activament per lluitar contra aquesta situació”.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: