"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 09/03/2005

L鈥橢ntesa lamenta que el Govern central i el PSOE acceptin les autovies de Sant Antoni i de l鈥橝eroport i els insta a rectificar

En relaci贸 a l鈥檃nunci efectuat, ahir, per la ministra de Foment (PSOE), Magdalena 脕lvarez, de presentar al Govern de les Illes Balears (PP) un nou conveni de carreteres i un increment en el seu finan莽ament, l鈥橢ntesa Nacionalista i Ecologista d鈥橢ivissa (ENE) lamenta profundament que el PSOE hagi acceptat incloure en la revisi贸 mencionada les autovies Eivissa-Sant Antoni i Eivissa-Aeroport i que no s鈥檋agi atrevit a retirar aquests macroprojectes que havia dissenyat el PP i el Govern de les Illes Balears i el Consell d鈥橢ivissa i Formentera. La lamentaci贸 de la decisi贸 presa ve perqu猫 se sap clarament la posici贸 desenvolupista del PP en aquest tema, per貌 alg煤, des d鈥橢ivissa, podria esperar alguna cosa m茅s del PSOE, cosa que no ha succe茂t. Per tant, l鈥橢ntesa (ENE) insta el PSOE a rectificar i a retirar-ne els pol猫mics projectes citats.

Els nacionalistes consideren que aquesta proposta de nou conveni arriba molt tard perqu猫 l鈥檈stat d鈥檈xecuci贸 (segon cintur贸 de ronda) i de tramitaci贸 (les dues autovies) fa gaireb茅 impossible que es registrin rectificacions 鈥搉om茅s recordar que per l鈥檃utovia de l鈥橝eroport ja se cita a expropiacions-, aspecte en el qual ha insistit a bastament l鈥橢ntesa (ENE), altres formacions pol铆tiques i, sobretot, la Plataforma Antiautopistes. Respecte de l鈥檃mpliaci贸 del segon cintur贸 de ronda, l鈥橢ntesa (ENE) resta import脿ncia a la seua no financiaci贸 perqu猫 considera que ja fa temps que el PSOE s鈥檋i havia posicionat a favor i el batle d鈥橢ivissa no havia fet res de particular en oposar-se a la seua exeuci贸.

L鈥橢ntesa (ENE) s鈥檃legra que arribi aquesta inversi贸 tan sucosa, per貌 fa dues peticions als partits estatalistes. Al PP i a Jaume Matas li demana que deixi de fer victimisme amb les inversions des de Madrid, at猫s que quan ells governaren l鈥橢stat les inversions es reduiren i acceptaren la transfer猫ncia de compet猫ncies molt malament dotades (Ensenyament i Sanitat). Al PSOE i a Francecs Antich, que no treguin pit per la fita assolida perqu猫 arriba molt tard i perqu猫 els fons 鈥搃ncrementats- que arribaran s贸n una part important dels recursos que des de les Balears van a Madrid i que composen el d猫ficit fiscal de les illes. En definitiva, s贸n diners dels eivissencs i eivissenques.

Aix铆 mateix, els nacionalistes demanen al PP i al PSOE que destinin els 586 ME a millorar la xarxa vi脿ria ja existent i a realitzar una fort铆ssima inversi贸 en transport p煤blic com a soluci贸 de les nostres carreteres i problemes de circulaci贸.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: