"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/04/2014

MÉS per Palma presenta esmena a la totalitat a l’Ordenança d’In-Civisme

Neus Truyol alerta que el contingut del text del PP no reflecteix la mobilització social que ha demanat la retirada d’aquesta normativa. “El govern de Cort imposa involució social i democràtica al proposar solucions policials a problemes socials”El grup municipal MÉS a l’Ajuntament de Palma ha presentat avui l’esmena a la totalitat per tal de mostrar el rebuig frontal al contingut d’aquesta normativa mal anomenada de Civisme. La regidora Neus Truyol insisteix en la necessitat de retirar la norma i tenir en compte les propostes reals de convivència i cohesió social.

 

“Estam davant una involució democràtica i social molt greu perquè el PP confon una vegada els mètodes per solucionar els problemes socials. Imposa solucions policials, sancions i multes per limitar certs comportaments o actituds que considera inacceptables des d’un punt de vista moralista”.

 

La regidora ecosobiranista alerta que aquesta ordenança és “moralista i conservadora, que criminalitza la mobilització i la protesta social, la probresa, i la cultura i l’art al carrer”.


MÉS per Palma rebutja també la norma perquè genera una sobreregulació damunt una mateixos aspectes, comportaments o actituds ocorreguts dins l’espai públic. Segons alerta l’informe jurídic que acompanya l’ordenança, aquesta entra en contradicció amb altres normatives vigents municipals, autonòmiques i estatal.

 

No podem oblidar que l’ambigüitat i l’arbitrarietat en la seva aplicació genera una incertesa molt greu de cara a la ciutadania i als agents policials que l’hauran d’aplicar. Per tant, una norma que hauria de donar garanties, genera inseguretat ciutadana. Tot un despropòsit.

 

Per últim, la regidora Truyol recorda que tan sols servirà per a incrementar les desigualtat socials: “es criminalitza a la gent, especialment a les persones més desfavorides, a més d’empobrir la ciutat cultural i humanament. És una normativa hipòcrita i demagògica, no respon a la necessitat real de les persones. Amb l’excusa de la seguretat i l’ordre públic, imposa sancions i por”.

 

Per tot això, el grup municipal ecosobiranista exigeix la retirada de la normativa, però que sí es pugui presentar i consensuar una regulació per a aquelles activitats que requereixen un marc legal com és el cas dels artistes i músics de carrer. En tercer i últim lloc, MÉS exigeix a l’Ajuntament posi en marxa projecte i programes amb l’objectiu clar i real de fomentar la cohesió socia.

 

A continuació us adjuntam l’esmena a la totalitat.


Documents

Esmena a la totalitat a l'Ordenança Cívica de Palma (95 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: