"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/04/2014

La Llei electoral que proposa Bauzá limitarà la representativitat del Parlament i perpetuarà el PP al Govern

Biel Barceló afirma que el PP canvia les regles del joc per a benefici propi amb una falsa excusa d’estalvi econòmic. “Hi ha alternatives per a reduir despeses que no impliquin una reducció de la representativitat”MÉS alerta que la proposta de llei electoral que el Govern ha presentat avui causarà diversos problemes molt greus, sobretot en termes de representativitat entre les illes. “Crearà un problema entre Menorca, Eivissa i Mallorca”. El portaveu del grup parlamentari MÉS Biel Barceló ha alertat que el PP és especialista en rompre consensos i generar polèmiques en aquells temes que sempre hi ha hagut consensos històrics. Tapar la seva nefasta gestió en debats absurds.


“No acceptarem que es retalli la representativitat i pluralitat del Parlament. Al contrari, nosaltres hem presentat propostes perquè la representativitat i pluralitat sigui major, com la de rebaixar el tall per entrar a la cambra, del 5 al 3%”, afegeix Biel Barceló.

 

D’altra banda, el portaveu de MÉS ha afirmat que el president Bauzá presenta aquesta proposta de llei electoral per tal de perpetuar el PP en el Govern, ja que “si extrapolam els resultats de les darreres alternances de govern de les Illes Balears i li aplicam la reducció de diputats que ara proposa del president Bauzá, sempre guanyaria el PP”.

 

Biel Barceló ho ha explicat clarament, i ha afiramt que “el PP canvia les regles per a beneficiar-se a si mateix, perpetuar-se en el poder i eliminar la veu de l’oposició. La jugada és perfecta. Però no li ho permetrem”.

 

Propostes Alternatives


El portaveu de MÉS al Parlament ha recordat que el grup ecosobiranista ja ha presentat diverses alternatives entre les quals hi ha la “reducció del número de dedicacions exclusives dels diputats, però sempre que es garanteixi la tasca de control del Govern que han de dur a terme els grups de l’oposició”.

 

Biel també ha indicat que el grup MÉS ha presentat la proposta per rebaixar el tall per entrar al Parlament “que baixi del 5% al 3% dels vots, i fins i tot eliminar el tall, que no hi hagi un mínim”. En aquest sentit, Barceló ha recordat que el 20% de l’electoral ha quedat fora en les darreres eleccions.

 

El grup MÉS també ha presentat propostes alternatives per reduir les despeses com poder ser el mailing i altres despeses destinades a la campanya electoral.

 

“El PP vulnera la divisió de poders”

 

Biel Barceló ha afirmat que amb aquesta proposta de llei estam davant d’una vulneració de la divisió de poders. “L’executiu modifica el poder legislatiu. És inaudit i demostra que no creu en la separació de poders del nostre sistema democràtic”. El grup MÉS considera que hauria de ser el grup parlamentari del PP qui hauria de presentar la proposta de llei i no el Govern.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: