"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/04/2014

Neus Truyol: “El PP manté un text repressor que criminalitza la pobresa, les protestes i l’art al carrer”

MÉS per Palma insisteix en què aquesta norma s’ha de retirar perquè imposa solucions policials a problemes socials. “La base de la convivència està en fomentar iniciatives de cohesió social, projectes comunitaris i mediació social”El grup municipal MÉS a l’Ajuntament de Palma analitza el text definitiu de l’Ordenança In-Cívica presentat avui i valora que els anuncis fets per l’equip de govern del PP “són una estafa”. La regidora ecosobiranista Neus Truyol afirma que en termes general i concrets, “l’esperit sancionador i repressor de la normativa segueix molt viu en el text”.

 

A més, Truyol alerta que l’informe jurídic que analitza l’Ordenança recolza les denúncies de MÉS per Palma en relació a l’ambigüitat del text i la duplicitat i competència generada entre diferents normes vigents. Així per exemple, l’informe jurídic recomana esclarir el mapa normatiu per saber com s’ha de regular i sancionar una conducta. Ara mateix, una situació protagonitzada per un ca podria ser sancionada per dues o més normatives.

 

“L’ambigüitat en un text normatiu és del tot inacceptable, perquè pot donar peu a l’arbitrarietat, els abusos o els errors en la interpretació, i de retruc generar una major inseguretat en els ciutadans”, afirma Neus Truyol.

 

confusió i l’ambiguïtat és doble: pel contingut dels conceptes i per les normes que entren en competència. Però sobretot, i el que és més preocupant, és que “genera un doble problema d’interpretació: per als ciutadans i per als agents policials que l’hauran de fer complir”. Neus Truyol, davant aquest caos de normativa que tan sols pretén limitar els drets i les llibertats dels ciutadans, insisteix en la necessitat de retirar-la.


MÉS per Palma recorda que s’han presentat més de 2.000 al·legacions, de les quals més de 1.500 en demanaven la retirada. “I què ha fet el PP? Anunciar canvis minúsculs que no alteren el sentit repressor i moralista implícit i explícit del text normatiu”, afegeix la regidora Truyol.


En concret, els canvis anunciats pel PP, buits i falsos, fan referència a:

  • Prostitució:

“El problema principal segueix vigent: la invisibilitat de les prostitutes. Es mantenen les sancions als clients, un fet que obligarà a les dones que exerceixen la prostitució a treballar als clubs o espais tancats, i és precisament allí on les màfies i l’explotació sexual és més present”. Una realitat que les ONGs que treballen amb les prostitutes ja han alertat. Per tant, consideram que el PP ha entès que havia de rectificar, però no és suficient.

  • Músics i artistes de carrer:

Bàsicament el redactat és el mateix que ja hi havia en el text de l’aprovació inicial. I l’única introducció nova és encara pitjor que l’anterior proposta: s’aprovarà per decret la regulació dels artistes i músics de carrer. “La pretensió anunciada pel PP de consensuar el contingut d’aquest decret realment és un anunci buit i fals perquè l’equip de govern ja ha demostrat no tenir capacitat ni voluntat de consens”.

En aquest article 42, tan sols s’ha llevat la prohibició de megafonia o sistemes d’amplificació, l’ocupació d’un metre quadrat, i el canvi d’ubicació o desplaçament durant l’actuació dels malabaristes. 

  • El Pla de Promoció del Civisme: ja es preveia en el text anterior. Per tant, no és cap introducció nova.

 

Ara els grups municipals de l’oposició tenim 5 dies hàbils, és a dir fins el 29 d’abril, per a presentar esmenes al text definitiu perquè el proper dia 12 de maig es durà a plenari extraordinari per a la seva aprovació definitiva.


Data de la presentació inadequada

 

MÉS per Palma vol denunciar, a més, que la presentació del nou text de l’ordenança s’hagi fet coincidir intencionadament amb el Dia del Llibre i la Diada de Sant Jordi. “Duem molts de dies esperant la resolució de les al·legacions i la proposta definitiva per part de l’equip de govern, i consideram totalment inadequada la data escollida per a fer-ho. Mentre els veïnats i veïnades de Palma gaudeixen d’una jornada festiva i cultural, el PP es dedica a presentar propostes repressores i moralistes. Demostra una manca de tacte, sensibilitat i connexió amb la ciutadania”.

 

La regidora Truyol afegeix que els grups municipals de l’oposició han conegut la convocatòria de la presentació i el contingut del text hores després de la presentació davant els mitjans de comunicació. Un fet que deixa en evidència la manca de tacte també amb les formes de gestionar.

 

Us adjuntam la imatge del dia en què MÉS per Palma va entregar les al·legacions per demanar la retirada de l'Ordenança d'In-Civisme.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: