"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/04/2014

El PP fa davallar de forma estrepitosa la qualitat del Servei de Biblioteques en tres anys

El 2011 el pressupost per a l’adquisició de llibres era de 121.500 euros mentre que el 2013 i 2014 el pressupost és de 21.800 euros. “El batle Mateu Isern i el regidor de Cultura millor que es quedin al despatx per Sant Jordi per la nefasta gestió de la política de lectura pública i biblioteques”, afirma Antoni Noguera


A les portes de la celebració de la Diada de Sant Jordi, jornada en la qual es fomenta la lectura, MÉS per Palma critica la gestió de l’àrea de Cultura en mans del regidor Fernando Gilet perquè aquest té una manca absoluta de sensibilitat per la més democràtica de les polítiques culturals: les biblioteques públiques i el foment de la lectura. El grup municipal ecosobiranista defensa que la gestió del Servei de Biblioteques és temerària, ja que la política activa de millora d’aquest servei és inexistent.


“El regidor de Cultura no ha fet res per millorar el servei de les nostres biblioteques. Al contrari, ha anat davallant de forma estrepitosa la qualitat del servei tal i com ho demostren les xifres del pressupost”. Antoni Noguera recorda que el pressupost per a l’adquisició de llibres era de 121.500 el 2011. Però el punt d’inflexió descendent és produeix amb l’entrada al govern de Cort del PP. El 2012 el pressupost és de 55.000 euros, mentre que el 2013 i 2014 encara davalla més fins als 21.800 euros respectivament.

 

Fora publicacions en català


Una de les dades il·lustratives de la gestió d’aquest govern, és que el 2012 va rebutjar renovar el conveni amb l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), una entitat sense ànim de lucre que aplega més de 150 revistes en català. I ho van fer, suposadament, per motius econòmics i manca de pressupost, i al·legant que volien potenciar que cada biblioteca escollís les publicacions que més interessaven als seus usuaris.

 

Això, traduït a la realitat, suposa que les biblioteques de Palma ja no disposen d’aquestes publicacions en català i que tampoc poden adquirir altres publicacions perquè no hi ha gairebé pressupost.

 

En aquest sentit, el pressupost destinat a despeses de premsa i revistes també ha sofert una davallada importantíssima. Concretament, el 2011 era de més de 78.000 euros, però per a enguany tan sols hi ha 23.000 euros pressupostats. Això suposa malmetre encara més el sector editorial de forma totalment injustificada per a una administració pública com és l’Ajuntament de Palma, que ha d’oferir un servei de biblioteques de qualitat i complet.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: