"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/04/2014

MÉS exigeix que se substitueixin les baixes per malaltia de mestres i professors

Antoni Noguera, regidor a Cort, demana “al PP que aturi de llençar cortines de fum i imposar el seu sectarisme ideològic en l’educació. No podem oblidar que l’educació és el garant de la igualtat d’oportunitats i de coneixements dels nins i nines de les illes”La Conselleria d’Educació es nega a que mestres i professors puguin ser substituïts abans dels 30 dies de baixa per malaltia. Si recordem que el PP ha aplicat retallades en mestres de suport, ha augmentat les hores lectives i ha augmentat les ratios a les aules, és evident que la situació és molt preocupant


MÉS per Palma ha presentat una proposta que es debatrà en el ple de l’Ajuntament de Palma el proper dijous, dia 24 d’abril, amb l’objectiu de posar damunt la taula “un problema real i molt greu que es viu cada dia a les aules de les nostres escoles i instituts”. El regidor Antoni Noguera proposa que l’Ajuntament de Palma insti a la Conselleria d’Educació a rectificar i aplicar la normativa anterior al 2011 que preveu que els mestres i professors han de ser substituïts a partir dels 10 dies de baixa per malaltia.


“A Palma hi ha més de 2.600 mestres i professors de col·legis i instituts que viuen situacions d’estrès i caos a les aules per mor de les decisions del govern del PP. Un Govern que prioritza la imposició de  la seva ideologia en comptes d’afrontar els vertaders problemes que pateixes mestres i professores de les nostres escoles públics i concertats”. El regidor de MÉS a Cort afegeix que aquesta problemàtica també afecta als centres concertats de Ciutat.


“És una barbaritat que afecta greument a les escoles. Un atac a la igualtat d’oportunitats i que pot generar un augment de la conflictivitat a les aules”. Antoni Noguera alerta que l’empitjorament del sistema educatiu s’està produint a causa d’una concatenació de decisions errònies de dimensions catastròfiques per al present i el futur dels nostres nins i nines. Així queda resumit en la proposta que us adjuntam:

 


En els instituts públics abans de les retallades els professors de Secundària del mateix departament del centre s’ajudaven entre ells per cobrir les baixes: tenien hores complementàries que transformaven en lectives per fer classe als grups del professor de baixa. Però amb l’augment d’hores lectives de 18 a 20 (i a 21 en molts de casos), els docents no tenen marge per cobrir els companys de baixa, per la qual cosa els alumnes estan desatesos. Si a això afegim que hi ha menys professors de suport del Departament d’Orientació per poder ajudar, i més alumnes per aula (augment  de ràtios), la situació moltes vegades arriba al caos.

 


Un caos que fa que els nins estiguin agrupats o amb professors d guàrdia. A més, moltes vegades entren més tard i surten més prest i quasi no avancen matèria. Hi sol haver problemes de  desperfectes i conflictivitat. De vegades, un grup es queda sense tutor, o un  departament sense cap, o un segon de batxillerat sense professor a un mes de selectivitat. No es cobreixen, fins i tot, les baixes previstes i anunciades.


Documents

Proposta a Cort relativa a la baixa de mestres i professors (53 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: