"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/04/2014

“Estam satisfets perquè es confirma judicialment que l’edifici de GESA s’ha de protegir i conservar”

El portaveu de MÉS per Palma Antoni Verger recorda que la coalició sempre ha defensat la protecció patrimonial de GESA i exigeix al PP que actui en coherència amb la sentència, posant en valor l’edifici i dotant-lo d’utilitat pública.“El PP sempre ha volgut tomar l’edifici però ara ha d’acatar la sentència. No el poden tenir abandonat i en estat de degradació permanent. Isern ha d’actuar amb responsabilitat i posar en valor aquest Bé d’Interès Cultural (BIC) sense més excuses ni dilacions”

Antoni Verger es mostra satisfet davant la decisió del TSJIB de confirmar que GESA és mereixedor de la declaració de l’immoble com a Bé Catalogat. “Estam satisfets perquè es confirma allò que sempre hem defensat i és que l’edifici reuneix característiques patrimonials que el fan mereixedor de la protecció patrimonial com a BIC”.


Amb tot, Verger recorda que el PP al capdavant del Consell de Mallorca es va mostrar inicialment en contra de recórrer l’anul·lació de la catalogació; una anul·lació que es va produir arran d’un recurs presentat per la promotora Núñez i Navarro. “És més, el PP sempre ha volgut tomar l’edifici i així ho prometia en el seu programa electoral. Ara bé, després qu
e el TSJIB hagi deixat ben clar que l’edifici de GESA és mereixedor de protecció, Isern i el PP han d’assumir que s’ha d’acatar la sentència i començar a fer feina per posar-lo en valor i donar-li una sortida digna. No es pot mantenir més temps en l’actual estat d’abandonament i degradació”, ha afirmat Verger. 


En aquest sentit, MÉS per Palma confia que l’equip de govern de l’Ajuntament de Palma posi fil a l’agulla el més aviat possible per dotar l’edifici d’utilitat pública. “El panorama jurídic és clar. GESA s’ha de conservar. Cort no ha d’esperar més i iniciar el projecte per a dotar-lo d’usos públics”.


El portaveu de MÉS per Palma proposa que les instal·lacions tenguin una utilitat real. L’edifici de GESA podria ser la seu d’un viver de petites empreses, innovadores, suposant un suport important per a molts emprenedors que necessiten una mínima infraestructura per arrancar els seus projectes empresarials. L’edifici també podria tenir usos de creació cultural i artística, de manera autogestionada, tal com s’ha proposat des de diferents col·lectius seguint el model de “La Tabacalera” a Madrid.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: