"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/04/2014

EMAYA deixa bruts de pols i fang els comerços i els carrers del centre

La regidora de MÉS per Palma Neus Truyol denuncia que l’empresa municipal de neteja no ha dut a terme correctament la retirada de la sorra dels carrers Sindicat i Sant Miquel després de la processó d’ahir

MÉS per Palma denuncia que EMAYA ha realitzat la neteja dels carrers del centre “de la pitjor manera”. La regidora Neus Truyol ha comprovat en primera persona com els comerciants i veïnats del centre, principalment dels carrers Sant Miquel i Sindicat, estan molt molests amb EMAYA i l’Ajuntament de Palma perquè han causat molèsties i possibles pèrdues de vendes i productes amb la mala neteja dels carrers.

 

Els interiors de les botigues i dels portals, principalment, dels carrers Sindicat i Sant Miquel s’han convertit en un núvol de pols a primera hora del dematí. La sorra que Cort va tirar ahir per la processó del vespre, avui s’ha escampat directament amb les màquines d’aigua, sense una recollida acurada de la sorra amb pales i posteriorment amb aigua. “EMAYA ha convertit el centre en un bassiot de pols i fang”.

 

Sense solucions ni disculpes


“Els comerciants estan indignats i tenen tota la raó”. La regidora Truyol ha recorregut els carrers del centre, ha fotografiat l’estat dels carrers i comerços i ha parlat amb els comerciants. “A les 12 del migdia cap comerciant havia rebut encara cap explicació ni cap disculpa per part d’EMAYA o l’equip de govern de Cort. Estan molt emprenyats”.

 

Lamentablement, els veïnats i comerciants del centre s’han intentat posar en contacte amb EMAYA i l’equip de govern, i en el primer cas no han rebut cap garantia de solució i en el segon cas han rebut “respostes evasives i derivant la responsabilitat a l’empresa pública, com si no tingués res a veure amb l’Ajuntament de Palma. Una vergonya”, afegeix Truyol.


Molèsties i possibles pèrdues


MÉS per Palma demanarà a EMAYA i el seu president, Andreu Garau, explicacions de per què s’ha duit a terme la neteja dels carrers d’aquesta manera, i no com els altres anys. Però sobretot que doni resposta als comerciants, qui a aquestes hores estan avaluant les afectacions en les vendes, ja que l’estat en què han quedat alguns comerços és inaccessible per als compradors.

 

En aquest sentit, molts comerciants estan calculant si tindran pèrdues de vendes i fins i tot de productes, d’alimentació i roba, per exemple. “EMAYA es farà càrrec d’aquestes pèrdues? Pensa responsabilitzar-se Andreu Garau del desastre de la neteja del centre”, es pregunta la regidora.

 

Imatge lamentable


“Cort ha generat una imatge lamentable del centre de Palma”. Neus Truyol alerta que en l’inici de la temporada turística i a les portes de la Setmana Santa, l’Ajuntament hauria de tenir cura de les repercussions de la seva mala gestió.

 

Us adjuntam algunes imatges realitzades per la pròpia regidora sobre l’estat dels carrers i els comerços.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: