"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/04/2014

MÉS per Palma ret homenatge als republicans de Son Sardina

Militants de la coalició es congreguen davant la creu que va fer erigir el rector Gabriel Mairata l’any 39.L’agrupació de MÉS per Palma a Son Sardina ha organitzat un acte davant la creu als caiguts de la Guerra Civil. Aquesta va ser ordenada erigir pel rector Gabriel Mairata Coll que va ajudar i protegir els sardiners i sardineres progressistes que eren perseguits per les forces franquistes durant la Guerra Civil.


A la creu, que data de 1939, es pot llegir actualment el lema "Año de la Victoria". Per això des del grup municipal de MÉS per Palma han començat a presentar les sol·licituds oportunes per tal que el monolit es contextualitzi i que es tingui present i es recordi també a les víctimes del franquisme.


MÉS ha organitzat aquest acte, ja que el proper 14 d’abril es celebrarà el 83 aniversari de la proclamació de la II República. Han participat els tres regidors a l’Ajuntament de Palma: Antoni Verger, Neus Truyol i Antoni Noguera. Segons Verger: “la ciutadania demanda radicalitat democràtica i més que mai recuperar els valors i els principis republicans de la igualtat i la democràcia real, sense oblidar aquelles persones que van lluitar per ella”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: