"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/04/2014

El Grup MÉS proposa controlar les excursions etíliques per a turistes en compte de promoure-les

David Abril i Rafel Sedano (MÉS per Calvià) consideren que la regulació del ‘pub crawling’ el normalitza com a producte turístic: “el model turístic basat en sol, platja i alcohol no és el model que les Illes Balears necessiten”El Grup Parlamentari MÉS i l’agrupació de MÉS per Calvià han presentat una PNL per instar la Conselleria de Turisme a aplicar mecanismes de control, inspecció i sanció de les excursions etíliques per a turistes, l’anomenat ‘pub crawling’. El diputat David Abril i el portaveu de MÉS per Calvià, Rafel Sedano, s’han mostrat crítics amb l’ordenança de l’Ajuntament de Calvià que regula aquesta activitat, ja que “promou el ‘pub crawling’ en donar-li carta de naturalesa jurídica”.

 

El ‘pub crawling’ (la traducció literal ve a ser ‘arrossegar-se pels bars’) és una pràctica que consisteix en rutes per les zones turístiques de Calvià que tenen com a màxim (per no dir únic) atractiu el consum d’alcohol, amb barra lliure.

 

Abril considera que aquestes pràctiques tenen “conseqüències negatives per a la salut, per a la seguretat de les persones, per a l’espai públic, per a la imatge de la nostra illa com a destinació turística...”. La regulació que en fa l’Ajuntament de Calvià “és reconèixer-ho com un producte turístic més”. Amb el nombre de turistes que ens visiten, “quina necessitat hi ha d’oferir aquestes rutes com un producte turístic més?”, es demana.

 

El diputat afirma: “és una pràctica que no és lícita i que s’ha de controlar. S’ha d’actuar des del punt de vista turístic i també des del punt de vista sanitari”. I es demana si la reforma de les zones turístiques madures ha de tenir com a objectiu l’excel·lència, “què tenen d’excel·lent les rutes alcohòliques?”.

 

Rafel Sedano remarca que el ‘pub crawling’ no són rutes culturals en què l’alcohol és un complement. I es demana “fins a quin punt s’ha valorat el tema de la seguretat ciutadana, els recursos sanitaris que s’hi hauran de destinar, la neteja...”. També considera que s’hauria d’haver fet un estudi sobre el consum d’alcohol entre els joves calvianers, i que la regulació sobre aquestes pràctiques haurien de tenir en compte l’opinió de tot el sector turístic: “des de MÉS per Calvià entenem que el model turístic de sol, platja i alcohol no és el que necessitam”.


Documents

PNL del Grup MÉS sobre el 'pub crawling' (202 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: