"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/04/2014

MÉS per Mallorca: l’autopista Llucmajor-Campos és desmesurada i no és una prioritat

Joan Font registra les al·legacions al projecte: “es pot reduir la sinistralitat d’aquesta carretera amb un projecte menys impactant i menys car”MÉS per Mallorca ha registrat avui les al·legacions al projecte d’autopista Llucmajor-Campos. El portaveu de la coalició al Consell, Joan Font, ha explicat que aquest projecte “és una obra totalment innecessària en la situació actual que vivim”, que implica “gastar més de 37 milions d’euros en una autopista” en una època de fortes restriccions pressupostàries.

 

MÉS per Mallorca considera que en aquesta illa no fan falta més autopistes, i “la tipologia del projecte és la mateixa que l’autopista Palma-Llucmajor, per tant queda clar que és una autopista”. Font també critica que l’estudi d’impacte ambiental és “molt deficient”, i que no hi hagi un estudi d’alternatives de tipologia de la via (només hi ha estudis d’alternatives de traçat).

 

Joan Font considera que “seria molt més necessari altres alternatives d’inversions de caràcter social a la comarca del Migjorn”, com ara en millorar els serveis sanitaris dels municipis del sud de Mallorca.

 

Des de MÉS per Mallorca apunten que tampoc no està justificada la urgència d’aquest projecte, previst a la Fase II del Pla de Carreteres (a partir de 2015). Font explica que per avançar-ne l’execució a la Fase I caldria un estudi justificatiu que n’avalàs la urgència, estudi que no s’ha presentat. “De fet, els estudis que hi ha no preveuen increments de trànsit que justifiquin aquesta urgència”, afirma.

 

El portaveu de la coalició al Consell defensa que l’objectiu de l’actuació que es faci a terme en aquesta carretera ha de ser reduir-ne la sinistralitat, cosa que es pot fer amb un projecte menys impactant en el territori i que no impliqui una inversió tan cara.


Documents

Al·legacions de MÉS per Mallorca al projecte d'autopista Llucmajor-Campos (249 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: