"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 11/04/2014

MÉS per Palma proposa bonificacions en els edificis eficients energèticament

La regidora Neus Truyol proposa tres incentius: bonificacions en la taxa de construccions i en la quota de l’IBI per a tots aquells edificis amb mesures d’eficiència i estalvi energètic, i introduir l’eficiència energètica a reformes derivades d’ITE“Avancem en el consum responsable i reactivem el sector de la construcció amb la creació d’ocupació qualificada i especialitzada”


La coalició ecosobiranista de Palma ha presentat una proposta al ple per tal que l’Ajuntament de Ciutat prengui mesures concretes que milloraran el present i el futur dels veïnats de Palma. Promoure l’eficiència energètica als edificis de Ciutat té dues repercussions: per una banda, la lluita contra el canvi climàtic i incrementar l’eficiència energètica; i per una altra banda, promoure la creació de més de treball en un sector greument afectat com és el de la construcció.

 

“Treballem per fer una ciutat més eficient energèticament, és el compromís de la coalició però també el de l’Ajuntament que va signar el Pacte de Batles per la Lluita contra el Canvi Climàtic””. Neus Truyol proposa una sèrie de mesures molt concretes que permetrien avançar de forma decidida cap a un present i un futur millor per a tots:

-     Bonificacions en l’Ordenança Fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres

-         Bonificacions significatives en la quota de l’IBI

-         Modificacions en els procediments de les ITEs per tal d’introduir mesures d’eficiència energètica com a criteris addicionals, per informar i sensibilitzar a la població.

 

Es tracta de generar incentius als particulars i comunitats de veïns per a què facin obres de millora i rehabilitació que permetin millorar l’eficiència energètica dels edificis. Això reportaria dos conseqüències molt importants.

 

Per una banda, avançaríem en l’eficiència energètica i la conscienciació de consumir l’energia que necessitam de forma responsable. I al mateix temps, ocupació qualificada. Aquests nous llocs de treball podrien suposar la reincorporació de moltes persones del sector de la construcció que ara es troben aturades.

 

Tant a nivell europeu com estatal, existeix una àmplia normativa que va en aquesta línia, per tan “l’equip de govern de Cort té el marc legal necessari per prendre les mesures incentivadores que estan en la seva mà. Tan sols falta la voluntat política per a aplicar-ho”.

 

La regidora Truyol fa referència al Reial Decret 233/2013 de 5 d’abril que regula el Pla Estatal de Foment del lloguer d’habitatges, rehabilitació i regeneració urbana; així com la Directiva 2010/31/UE del Parlament Europeu i del Consell relativa a l’eficiència energètica dels edificis.

ť
Documents

Proposició a Cort relativa a l'eficiència energètica dels edificis (54 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: