"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/04/2014

El PP no vol enviar al Consell de Ministres el debat sobre la denegació de l’indult a Matas

La Mesa del Parlament denega amb els vots dels conservadors la petició del Grup MÉS, el mateix dia que el Tribunal Suprem es manifesta contrari a l’indult a l’expresident tot destacant el rebuig social a la corrupcióLa Mesa del Parlament ha denegat, amb els vots dels tres membres del PP (la presidenta Duran, el senyor Palau i la senyora Llufriu), la petició que hi havia adreçat el Grup MÉS perquè el Parlament trametés al Consell de Ministres del Govern espanyol el diari de sessions del ple on constava el debat sobre la denegació de l’indult a l’expresident Jaume Matas.

 

La portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, lamenta que el PP s’oposi que el Parlament enviï a Madrid les actes d’aquest debat, i recorda que en aquella sessió tots els grups polítics varen manifestar una posició favorable a denegar els indults a qualsevol polític que hagués estat condemnat per corrupció. Cal recordar que l’endemà d’aquell debat des del Grup Popular asseguraven que no hi tenien inconvenients en enviar a Madrid el diari de sessions amb les transcripcions.

 

Santiago apunta que és des de la direcció del PP balear que s’ha dictat que es denegàs aquesta petició: “estic convençuda que la senyora Duran ha consultat el Partit Popular, i li han dit que no”. I ha avançat que serà el Grup Parlamentari MÉS qui finalment enviarà al Consell de Ministres el diari de sessions d’aquell debat.

 

En el cas de Matas no hi concorren les causes d’equitat o justícia exigides

 

D’altra banda, la Mesa del Parlament prenia aquesta decisió el mateix dia que el Tribunal Suprem es manifestava contrari a la concessió de l’indult a l’expresident Matas. L’alt tribunal espanyol hi destacava el rebuig social que generen els casos de corrupció, i subratllava que en el cas de Jaume Matas no hi concorren les causes d’equitat i justícia que exigeix la llei de l’indult per atorgar aquesta mesura de gràcia.

 

Des del Grup MÉS reiteren que s’ha de modificar la llei de l’indult perquè, com a mínim, es prohibeixi la possibilitat de concedir-lo a persones condemnades per corrupció.


Documents

Denegació de la petició de trametre al Consell de Ministres el diari de sessions del Parlament amb el debat sobre l'indult a Jaume Matas (74 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: