"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 28/02/2005

Els JEN volen col•laborar amb la difusió del documental “Zona Roja”

Els Joves d’Esquerra Nacionalista s’han posat en contacte amb els serveis de documentació de Televisió de Catalunya per tal de sol•licitar el capítol de “Zona Roja” (una sèrie documental repassa la vida i l’experiència de la població de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears durant el període de la guerra civil) dedicat a l’expedició del capità Bayo per intentar la reconquesta de Mallorca, Eivissa i Formentera per a la República.

Els joves nacionalistes han fet aquesta petició després que dimecres passat a Mallorca no es va poder veure amb normalitat aquest capítol perquè IB3 va tapar el senyal del C33 moments abans de començar l’emissió del documental. Des del Centre de Documentació de Televisió de Catalunya també faran arribar als JEN el capítol següent de la sèrie, que C33 emetrà aquest dimecres, referit també a les Illes Balears.

Francesc Garcies, secretari general dels JEN-PSM, explica que “la nostra organització juvenil pretén col•laborar en la difusió del documental de “Zona Roja” i ajudar així a la divulgació d'un material important per conèixer la nostra història. Garcies recorda que "Zona roja" vol ser un reconeixement als milers de persones que van viure i patir la guerra i, després, una bona part, també l’exili. I pretén ser un punt de referència d'una època convulsa que, sens dubte, ha determinat la vida de les generacions actuals. En aquest sentit, els JEN també han contribuït en diverses ocasions a la difusió del documental d’Antoni Maria Thomàs “Nosaltres els vençuts.Testimonis de la guerra civil i postguerra a Mallorca. (1936-1948).

Els joves nacionalistes critiquen el Govern de les Illes Balears per haver tapat sense avís previ a l'audiència les freqüències del Canal 33, precisament quan s'estava emetent per aquest canal un documental sobre la guerra civil a Mallorca. Els Joves d'Esquerra Nacionalista consideren que el canal 33 és una televisió de qualitat i un model de referència, per aquesta raó l’orgasnització juvenil pretén també dur a terme una tasca informativa de la nova freqüència en la que s’emet el canal 33.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: