"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/04/2014

MÉS per Palma proposa que els regidors i regidores de Cort donin compte de la feina feta davant la ciutadania en audiència pública

El regidor ecosobiranista Antoni Noguera presenta proposició perquè tots els representants municipals donin compte de la feina feta i resolguin els dubtes dels ciutadans com a mínim una vegada a l’anyMÉS vol avançar en radicalitat democràtica i mecanismes de participació real de la ciutadania. Hem vengut per canviar les coses”


La coalició ecosobiranista de Palma ha registrat una proposició perquè sigui debatuda en el ple d’aquest mes d’abril, previst per al dijous 24, amb l’objectiu que totes les forces polítiques representades a l’Ajuntament de Palma donin el seu vot favorable per tal de comparèixer davant els ciutadans i ciutadanes en audiència pública. I que ho facin com a mínim una vegada a l’any.

 

“Avancem en radicalitat democràtica i mecanismes de participació real de la ciutadania. És l’única manera de combatre la desafecció i desconfiança vers les institucions i els representants públics”. Antoni Noguera ha presentat aquesta “proposta alternativa al sistema actual polític i institucional que no és capaç de donar respostes als ciutadans. Hem vengut per canviar les coses”.

 

MÉS per Palma té el convenciment que la democràcia no és només anar a votar cada quatre anys, sinó que “els regidors i regidores tenim el deure de passar comptes de la feina feta amb la ciutadania”. Entre les qüestions apuntades anteriorment, Antoni Noguera assenyada també els següents beneficis i objectius a assolir gràcies a les audiències públiques:

 

-         Aprofundir en els mecanismes de transparència i l’accés a la informació de l’Ajuntament

-         Explicar en primera persona les línies de treball de cada regidor i regidora

-         Ser el termòmetre que assenyali el compliment de l’acord signat amb la ciutadania a través del programa electoral

-         Respondre en primera persona els dubtes i les queixes, o les felicitacions, que els i les ciutadanes plantegin.

 

 

La proposta va en la línia d’altres que ja ha presentat MÉS per Palma durant aquesta legislatura, i que el PP ha rebutjat, amb l’objectiu d’ampliar les eines de participació ciutadana. Les principals propostes han estat: els Pressuposts Participatius, la Iniciativa Legislativa Popular i el dret a les preguntes ciutadanes en els plens.

 


A continuació us adjuntam una imatge que il·lustra aquesta proposta i que fa referència a una de les visites mensuals que organitza el grup municipal MÉS a l’edifici de Cort.
També us adjuntam la proposta d'acord.


Documents

Proposició a Cort relativa a les Audiències Públiques dels regidors i regidores (49 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: