"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 09/04/2014

Mentre Soria afavoreix les petrolĂ­feres, el PP no defensa els interessos de Balears

El Grup MÉS denuncia l’actitud dels diputats al Congrés del PP per Balears, i presenta preguntes per saber quines accions legals prendrà el Govern davant el tracte de favor del ministre d’Indústria a l’empresa Cairn EnergyEl Grup Parlamentari MÉS ha denunciat avui que els diputats i diputades del PP al Congrés dels Diputats per Balears “no defensen els interessos de les nostres illes”.

 

El portaveu, Biel Barceló, afirma: “lamentam el vot de PP en contra d’aturar les prospeccions. La primera vegada ja varen votar en contra d’aturar les prospeccions, i aquesta vegada no varen ni votar per tal de no quedar en evidència. El que queda és que no han defensat els interessos de les Illes Balears. És una incoherència i una incongruència respecte al posicionament que aquí manté el Govern i el PP. En teoria aquí hi ha unanimitat en defensar les nostres illes i rebutjar les prospeccions, però aquesta unanimitat es perd en arribar a Madrid. El senyor Ramis ha de defensar els interessos de les Illes Balears”.

 

A més, després d’haver maniobrat a favor de l’empresa Cairn Energy en el procés d’avaluació d’impacte ambiental (provocant les queixes del Consell d’Eivissa), ahir el ministre Soria va tornar a justificar les prospeccions. Segons Barceló, “és evident que el senyor Soria continua defensant les empreses petrolíferes, fent-los la feina bruta. No és un interlocutor vàlid. I el senyor Bauzá queda en evidència perquè no és capaç de traslladar al seu partit els criteris de defensa del territori, de l’economia i del medi ambient de les Illes Balears”.

 

D’altra banda, el diputat David Abril ha formulat dues preguntes urgents a la Comissió de Medi Ambient i  Ordenació Territorial sobre aquesta qüestió. La primera és: “com valora el Conseller que el Consell d'Eivissa hagi hagut de denunciar que el Ministeri d'Indústria i Turisme hagi actuat en favor de l'empresa Cairn Energy, promotora de les prospeccions entre el Golf de València i les costes de les Pitiüses?”.

 

La segona pregunta demana: “quines accions legals pensa emprendre el Govern davant el tracte de favor del Ministeri d'Indústria i Turisme a l'empresa Cairn Energy, denunciada pel Consell d'Eivissa?”.

ť
Documents

Pregunta del Grup MÉS davant el tracte de favor del ministre Soria a les empreses petrolíferes (1) (124 KB)
Pregunta del Grup MÉS davant el tracte de favor del ministre Soria a les empreses petrolíferes (2) (124 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: