"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/04/2014

El Grup MÉS proposarà eliminar els aforaments

Biel Barceló afirma que “aquests privilegis no tenen sentit”, mentre que el PP rebutja que el rei deixi de ser “inviolable i irresponsable” davant la justíciaEl Grup Parlamentari MÉS ha avançat avui que proposarà iniciatives per obrir el debat sobre l’eliminació dels aforaments. Aquest privilegi relacionat amb la jurisdicció el gaudeixen persones que desenvolupen determinades funcions en les estructures de l’Estat (diputats, jutges, etc). Les persones aforades tenen el dret de ser jutjades per tribunals diferents (TSJ, TS) als tribunals ordinaris en què són jutjats en primera instància tots els ciutadans i ciutadanes que presumptament han comès un delicte. 

 

El portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, ha afirmat: “aquests privilegis no tenen sentit, tothom ha de ser igual davant la justícia”. I ha avançat que la formació presentarà al Parlament iniciatives en aquest sentit després que el PP hagi rebutjat una esmena in voce proposada avui pel diputat Nel Martí per introduir el debat sobre la figura de l’aforament en la discussió d’una proposició no de llei del Grup MÉS sobre la inviolabilitat del rei. Com que les esmenes in voce (que es presenten en el mateix moment del debat) necessiten la unanimitat dels grups per ser debatudes, la negativa del PP ha tallat el debat.

 

El PP rebutja que el rei deixi de ser “inviolable i irresponsable”

 

Pel que fa a la PNL debatuda, el Grup MÉS proposava instar el Govern de l’Estat a promoure una modificació de la Constitució perquè, mentre es mantingui la monarquia, el rei deixi de ser “inviolable i irresponsable” penalment i políticament pels seus actes privats. El PP hi ha votat en contra, i el PSOE s’hi ha abstingut.

 

La iniciativa, que ha estat debatuda a la Comissió d’Assumptes Institucionals, també proposava constatar que “la república, com a fórmula de configuració de l'Estat, és més democràtica i s'ajusta millor a la realitat sociopolítica actual”. Aquest punt també ha estat rebutjat pel PP, tot i que ha comptat amb el suport del PSOE.


Documents

PNL del Grup MÉS perquè el rei deixi de ser "inviolable i irresponsable" davant la justícia (195 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: