"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/02/2005

El PSM demana el cessament de Miquel Melià, director general de política lingüística

El PSM ha presentat una proposició no de llei al Parlament de les Illes Balears per tal d’instar el Govern de les Illes Balears a cessar immediatament a Miquel Melià com a Director General de Política Lingüística. Els nacionalistes han fet aquesta demanda arran dels darrers esdeveniments protagonitzats per la Direcció General de Política Lingüística: ajornament de la publicació dels resultats de les proves de coneixement de llengua catalana celebrades el gener i anul•lació de la convocatòria d’aquestes mateixes proves fixada pel mes de juny, que s’ha publicat al BOIB de dia 24 de febrer.

Joana Lluïsa Mascaró, diputada del PSM, manifesta que “no hem d’oblidar que aquesta és la segona vegada que el Sr. Melià desconvoca les proves per a l’obtenció dels certificats oficials de coneixements de llengua catalana i que les convocatòries que s’han celebrat han estat plegades d’ajornaments i irregularitats, la qual cosa demostra la incompetència en que exerceix el càrrec”.

Des del PSM es va denunciar així mateix la supressió de la Junta Avaluadora de Català com un intent de control polític de la certificació dels coneixements de llengua catalana i n’augurà el fracàs del nou sistema posat en marxa pel Director General de Política Lingüística.

Els nacionalistes també recorden Miquel Melià va impulsar una sèrie de mesures rebudes pels ensenyants i per molts col•lectius com un atac directe a la normalització de la nostra llengua dins l’àmbit escolar.

La diputada nacionalista explica que “per tots aquests fets i pel constant enfrontament del Sr. Melià amb les entitats, col•lectius i persones que durant anys han treballat per la normalització lingüística de la nostra llengua, des del PSM-Entesa Nacionalista consideram absolutament necessari i urgent el seu cessament i així inaugurar una nova etapa on la llengua deixi de ser motiu de conflicte”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: