"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/04/2014

Isern lidera el govern de la imposició i aprova una instrucció per prohibir l’activitat d’artistes i músics de carrer

A regidora de MÉS per Palma, Neus Truyol, acusa el PP de Cort de mentir els ciutadans i tots els col·lectius afectats per l’Ordenança d’In-Civisme.“Abans de respondre a les més de 2.500 al·legacions en contra de la norma i posar data per a la seva aprovació definitiva, la regidoria de Govern Interior aprova una instrucció amb el contingut exacte de l’ordenança”

 

La coalició ecosobiranista de Palma es mostra sorpresa negativament en tenir coneixement avui a través dels mitjans de comunicació que el govern de Mateu Isern ha aprovat una instrucció que els agents de la Policia Local ja estan aplicant per restringir l’activitat dels artistes i músics de carrer. “És il·lògic que Cort aprovi una instrucció en els mateixos termes i condicions que preveu l’ordenança d’In-Civisme que tramita al mateix temps”.

 

Per una banda, la regidora de MÉS per Palma Neus Truyol afirma que demostra la voluntat d’imposició per damunt del diàleg i el consens amb els col·lectius i persones afectes, tal i com sempre ha presumit el govern de Mateu Isern. “De nou Isern i companyia mostren la seva cara real, no dista tant del tarannà del seu amic Bauzà, que governen a cop de “decretàs” per imposar el que volen”, afirma Neus Truyol.

 

Per una altra banda, el contingut, els termes i les restriccions, de la instrucció és calcat al previst en l’Ordenança d’In-Civisme en relació a l’activitat dels artistes i músics de carrer. És per això que MÉS per Palma demana a l’equip de govern del PP “que es destapi, no s’amagui i aprovi definitivament la norma tal i com la vol aplicar. És a dir, de forma restrictiva i impositiva, i amb un alt grau de moralisme, per regular la vida al carrer segons els cànons de convivència del PP”, afirma Truyol.

 

En aquest sentit, cal remarcar el cinisme intolerable d’aquesta instrucció que sanciona de la mateixa manera que l’ordenança però s’aplica vulnerant el procés propi de la tramitació de la norma. “És un insult més als ciutadans i els artistes i músics que Cort aprovi la instrucció abans de resoldre les més de 2.500 al·legacions presentades en contra de l’Ordenança”. Cal recordar que fa exactament un mes que va finalitzar el termini per presentar al·legacions, i l’equip de govern de l’Ajuntament encara no ha donat explicacions sobre la seva resolució o la data previsible d’aprovació final.

 

Neus Truyol recorda que des de l’inici de la tramitació de la norma, el PP de Cort s’ha dedicat a presumir de dialogar i consensuar amb els artistes i músics de carrer un reglament específic que hauria de regular la seva activitat. “On queda ara el diàleg i el consens? Quines són els garanties que tenen els artistes i músics de carrer? I quina garanties dóna el PP a la ciutadania de Palma si les promeses es converteixen en paper banyat?”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: