"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/04/2014

El Govern no té sensibilitat ni empatia per les persones més vulnerables: ara retira prestacions bàsiques als discapacitats

La diputada Fina Santiago i el regidor de Palma Antoni Noguera denuncien que la Conselleria de Salut ha creuat una línia vermella a l’obligar a les famílies de les persones amb discapacitat que estan en centres assistencials a pagar els bolquersLa coalició MÉS considera inacceptable la enèsima retallada dels serveis públics en matèria de sanitat perquè en aquest cas concret suposa sobrepassar, i de molt, la línia vermella de l’ètica política. Això després que la Conselleria de Salut comuniqués als centres de gestió privada que presten serveis residencials d’assistència a majors i discapacitats que des del 31 de desembre de 2013 havien d’aportar els medicaments, efectes i accessoris pel seu compte.

 

“El PP no sol ha retirar els bolquers als discapacitats, ha castigat econòmicament les seves famílies, i ha retallat part important dels serveis públics, sinó que està atacant greument la dignitat d’aquestes persones”, afirma la diputada Fina Santiago. “El Govern demostra una vegada més que no té sensibilitat ni empatia per les persones més vulnerables”.

 

“No tot és retallable. El PP ha superat infinitament la línia vermella de l’ètica política atacant directament la igualtat d’oportunitats, sobretot d’un col·lectiu en risc d’exclusió que necessiten polítiques actives de suport”, afegeix el regidor de MÉS per Palma, Antoni Noguera.

 

El grup parlamentari MÉS presenta una Proposició No de Llei en relació a aquest tema exigint al Govern que mantingui el subministrament de bolquers i que aturi la reducció de prestacions econòmiques i socials, educatives i sanitàries al col·lectiu de persones amb discapacitat o dependència. “El PP no té ètica i moral. Aquest és un dels sectors més vulnerables de la societat i que precisament ja ha patit suficients reduccions d’ajudes públiques”.

 

Per la seva banda, el grup municipal MÉS per Palma presentarà una proposició a Cort per tal de reprovar la gestió del Conseller de Salut Sansaloni, exigir-li que rectifiqui de forma immediata, i al·legant que si Sanitat no actua amb diligència, l’Ajuntament de Palma assumeixi aquestes despeses.

 

La coalició MÉS ja s’ha posat en contacte amb l’AMIPA del Centre situat a Palma, Mater Misericordiae, per manifestar el màxim suport a les famílies afectades i la voluntat per fet tot el possible per corregir aquesta barbaritat.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: