"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 25/02/2005

El PSM reclama a Manuel Marín més respecte a la llengua catalana en el Congrés de Diputats

El PSM considera lamentable que el diputat d’ERC, Joan Tardà, hagi estat expulsat de la tribuna d’oradors durant el debat de dijous passat per utilitzar el català i ha fet arribar al diputat republicà un missatge de suport i de solidaritat. Gabriel Vicens, secretari general del PSM, afirma que “fets deplorables com aquest demostren la nul•la predisposició del Govern espanyol (tant si governa el PP com si ho fa el PSOE) en normalitzar l’ús del català i de les altres llengües de l’Estat a les institucions i la manca de respecte al plurilingüisme de l’Estat”.

Per altra banda, el PSM ha enviat una carta al president del Congrés del Diputats, Sr. Manuel Marín, per reclamar que en el Congrés dels Diputats es pugui fer ús de la llengua catalana. Els nacionalistes també han fet arribar a Manuel Marín una protesta pel tractament que reben actualment els diputats quan intervenen en català a la cambra.

A la carta enviada al president del Congrés, els nacionalistes posen de manifest la incoherència política en què cau el Govern espanyol quan demana a les institucions europees l’ús del català mentre que les institucions espanyoles no ho permeten. En aquest sentit, el PSM recorda la clara demagògia que s’ha fet sobre aquesta qüestió durant la campanya del tractat constitucional.

En la mateixa línia, el PSM recorda que Espanya i Itàlia varen queixar-se públicament quan la Comissió Europea va decidir apostar pel francès, l’anglès i l’alemany, en detriment de la resta de llengües oficials a la UE.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: