"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 25/02/2005

El PSM retreu al Govern les males maneres en tapar les freq眉猫ncies del Canal 33

El PSM retreu al Govern de les Illes Balears que hagi tapat sense av铆s previ a l鈥檃udi猫ncia les freq眉猫ncies del Canal 33 precisament quan s鈥檈stava emetent per aquest canal un documental sobre la guerra civil a Mallorca. Els nacionalistes tamb茅 expliquen que, casualment, la desconnexi贸 del C33 coincideix amb la publicaci贸 de les enquestes i els estudis del Consell de l鈥橝udiovisual de Catalunya, que situa al C33 com el m茅s valorat per la qualitat de la seva programaci贸.

El PSM considera lamentable que es vulgui utilitzar IB3, que hauria de ser un instrument per potenciar la pres猫ncia de la llengua catalana als mitjans audiovisuals, per tapar altres freq眉猫ncies que ja estan emetent en catal脿. Els nacionalistes ja mostraren el seu desacord amb el conveni firmat per la vice-presidenta del Govern de les Illes Balears, Rosa Estar脿s, i pel Conseller en cap de la Generalitat, Josep Bargall贸, en virtut del qual la freq眉猫ncia del C33 ha estat substitu茂da per la d鈥橧B3. En aquest sentit, el PSM recorda que el C33 ofereix una important programaci贸 destinada a la poblaci贸 infantil i juvenil que s贸n subjectes preferents de qualsevol pol铆tica de normalitzaci贸 ling眉铆stica.

El PSM tamb茅 ha mostrat la seva preocupaci贸 pel futur de la recepci贸 de les cadenes radiof貌niques Catalunya R脿dio, Catalunta Cultura i Catalunya Informaci贸 perqu猫, a hores d鈥檃ra, no hi ha cap garantia que es puguin seguir rebent. Els nacionalistes insten el Govern de Jaume Matas a cercar freq眉猫ncies noves per les r脿dios d鈥橧B3 i a deixar estar on s贸n les de la Corporaci贸 Catalana de R脿dio i Televisi贸.

Els nacionalistes recorden que Maria Umbert, directora d鈥橧B3, qualific脿 d鈥檃larmista la campanya del PSM pel manteniment de les freq眉猫ncies de les r脿dios i televisions en llengua catalana.

Per altra banda, Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca, proposar脿 a la Junta de Portaveu del Consell de Mallorca que la instituci贸 mallorquina que faci arribar al Govern de les Illes Balears una protesta formal per la manera com s鈥檋a actuat en aquesta q眉esti贸 i per demanar que es recondueixi la situaci贸. Alorda recorda que el Consell de Mallorca acord脿 que la posada en funcionament d鈥橧B3 no provoc脿s cap mol猫stia als usuaris de TV3 i C33.

      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: