"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/04/2014

Neus Truyol: “La gestió d’EMAYA obre més incerteses i desconfiances sobre el futur sistema de recollida al Centre Històric”

La regidora ecosobiranista exigeix transparència al president d’EMAYA Andreu Garau en la gestió del futur sistema de recollida del fems després del desastre milionari de la recollida pneumàticaMÉS per Palma rebutja les formes i el contingut de la proposta que ha fet el president de l’empresa pública EMAYA, Andreu Garau, en relació al futur de la recollida dels fems al Centre Històric de Palma. La regidora Neus Truyol rebutja que s’intentés incloure per urgència al Consell d’Administració celebrat ahir i reclama que s’iniciï un procés d’informació pública transparent i obert a tota la ciutadania.


“Forçar les decisions i votacions, elaborar propostes d’amagat i sense consultar a les parts implicades, i no informar a la ciutadania en general i als grups polítics en particular, tot això és la política a l’antiga que nosaltres rebutjam frontalment”. La regidora de MÉS per Palma exigeix a Andreu Garau que informi degudament sobre els detalls del projecte i les intencions polítiques de l’equip de govern vers una proposta forçada que ahir va quedar damunt la taula.


“La gestió del PP a EMAYA, lluny d’aportar transparència, seguretat i fiabilitat per tal d’oblidar els fantasmes del passat, d’una gestió pèssima com és la recollida pneumàtica, ens genera més dubtes i incertesa. És inacceptable i il·lògic que presentin un pressupost sense fer una proposta concreta sobre quin ha de ser el millor sistema a implantar. És començar la casa pel teulat”.


Neus Truyol, per tant, insta a Cort a informar sobre les seves intencions i informar i consensuar amb els tècnics i la ciutadania, sobretot amb els veïnats de la zona, sobre quin és el millor sistema per la ciutat i els barris del centre. “El nou sistema ha d’incrementar el reciclatge”, aquest ha de ser el principal objectiu d’EMAYA.


“Garau demostra poca seriositat”


A més, la regidora de Palma recorda que l’empresa pública va descartar de forma barroera, poc seriosa, sense debat públic ni una argumentació exhaustiva l’opció del Porta a Porta. En aquest sentit, MÉS per Palma insisteix en la necessitat de valorar seriosament el Porta a Porta com un sistema factible en una zona amb unes particularitats que el convertirien en modèlic.


Després d’aquesta manca de seriositat en la gestió manifestada pel president d’EMAYA, ara apareix una proposta plena d’incerteses ja que no es defineix cap model de recollida, i sorgeixen dubtes sobre el cost d’implantació, el cost del manteniment i quina repercussió tindria sobre el contracte de gestió, com es determinarà el pressupost d’un sistema que no està determinat, per quants anys es cediria la gestió de la recollida dels fems, etc.


Així mateix, Truyol alerta que obrir un procediment de “diàleg competitiu” significa cedir a les empreses privades el poder de decisió del futur de la recollida al centre. “Això ens sona a privatització de la decisió, i nosaltres sempre hem demanat que es creï una comissió d’entitats, veïns, comerciants, tècnics i polítics per tal de valorar quin és el model desitjable pel centre”. En el mateix sentit aquesta comissió ha de ser assessorada per tècnics i experts, per trobar els sistemes que s’adeqüen més a les necessitats. “Aquesta decisió no la poden prendre les empreses en un despatx a porta tancada; les empreses, si de cas, han de realitzar el que la gent hagi considerat més oportú”, recorda Truyol.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: