"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/04/2014

“Aquesta Setmana Santa no hi haurà cap policia de reforç a la Platja de Palma”

El portaveu de MÉS per Palma, Antoni Verger, alerta que el departament de Seguretat Ciutadana no preveu mobilitzar els agents turístics fins el maig i per tant pot generar situació d’augment de la conflictivitat i delinqüència a la zona coincidint amb l’inici de la temporada turísticaMÉS per Palma acusa el PP de Cort de greu irresponsabilitat en la gestió de la policia turística, ja que previsiblement no hi haurà policies de reforç a la Platja de Palma abans de dia 1er de maig, quan altres anys iniciaven la seva tasca el mes d’abril. Això suposa que durant tota la Setmana Santa “no hi haurà cap policia de reforç”, una situació greu tenint en compte que aquesta festivitat marca l’inici de la temporada turística i es preveuen nombrosos visitants ja el mes d’abril.

 

A més, els efectius policials de reforç, anomenats policies turístics, s’han reduït dràsticament passant dels 35 de fa 2 anys als 9 que hi haurà enguany. “Aquests 9 policies de reforç que començaran el mes de maig contrasten molt amb els 45 que contractarà Calvià, malgrat Calvià no rep ni una cinquena part del que rep Palma en concepte de subvenció del Govern per policia de reforç”, conclou Verger basant-se en les dades oficials de la Conselleria d’Administracions Públiques (390.000 € de subvenció per Palma i 68.895 € Calvià l’any 2013).

 

El portaveu ecosobiranista a l’Ajuntament de Palma alerta que la reducció dels agents turístics és un greu perill per a la seguretat de la zona, un fet que pot generar un augment de la delinqüència i la conflictivitat, ja que es tracta de policies experimentats i especialitzats en aquest tipus de vigilància i control de la seguretat ciutadana a l’entorn de l’activitat turística. “Durant la temporada del 2013 ja es va notar molt a la Platja de Palma la reducció de 35 a 15 policies de reforç. Més delinqüència, manifestacions de comerciants i de venedors ambulants, augment de problemes d’ordre públic, etc. La nova reducció d’enguany pot empitjorar més les coses”, afirma Verger. 

 

“Davant aquesta dràstica reducció d’agents de reforç, l’única alternativa que tendrà l’Ajuntament serà derivar policies que presten serveis als barris de Palma cap a la Platja per a cobrir la temporada turística. Això repercutirà negativament en la seguretat dels barris. Un cop més el PP demostra el seu desgavell en la gestió de la Policia Local, prioritzant la despesa en nous uniformes, nou armament i plusos per les unitats reactives del “nou model” policial enlloc d’apostar per la presencia policial preventiva als barris i a la Platja de Palma”, ha afirmat Verger.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: