"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/03/2014

Desplegament policial desmesurat ahir amb motiu d’una concentració en suport dels acampats de la Marxa per la Dignitat 22M

La coalició MÉS alerta de l’exageració dels efectius policials presents a una concentració convocada el mateix dia a la plaça Espanya de PalmaMÉS considera que les autoritats policials van dur a terme una actuació exagerada i desproporcionada ahir amb motiu d’una concentració, si bé no havia estat informada, sí era pacífica i molt poc nombrosa, no generava cap tipus de molèstia ni desordre públic.


La concentració constava de prop de 30 persones i el desplegament policial va ser fins i tot superior en nombre d’agents, a més a més de tres furgonetes de la Policia Nacional, així com dues unitats de la Policia Local i dues unitats més del GAP (Grup d’Actuació Preventiva) i una furgoneta de la Unitat d’Intervenció Immediata, tots de la Policia Local. En total, més d’una trentena d’agents policials.


L’actuació exagerada de la policia, sobretot de la municipal de Palma, es deu a una consigna política dels governs del Partit Popular que pretén criminalitzar qualsevol acte o concentració ciutadana que sigui crítica amb l’estat actual del sistema i/o els governs. Així, des d’una hora abans de la concentració, ja hi havia tot aquest dispositiu desplegat a la plaça Espanya i els agents van procedir a identificar tots els assistents a la concentració pacífica.


Davant aquests fets, MÉS exigirà explicacions al responsable de la Policia Local de Palma, així com a la delegada del govern per aquests fets. Neus Truyol, regidora de MÉS per Palma, afirma que “el Partit Popular segueix, tant a nivell estatal com local, l’estratègia de generar por i malestar entre la gent, i usa de forma reiterada l’abús d’autoritat com a mecanisme repressiu contra qui qüestiona i critica la seva política autoritària i antidemocràtica. Estam al costat dels moviments socials emancipadors que lluiten per radicalitzar la democràcia i la defensa dels drets i llibertats de totes i tots”. 


A continuació us adjuntam imatges de la concentració i el desplegament policial.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: