MÉS per Palma reclama que es controlin els decibels que emeti la festa de sa Feixina
La regidora Marisol Fernández alerta la zona ja suporta elevats nivells de contaminació acústica segons el Mapa de Renous municipal i exigeix a Cort que vigili que no se superin com a mà xim els 75 dB.
MÉS per Palma alerta que Cort no està prenent les mesures adient per garantir el descans i la tranquil·litat dels veïnats de determinades zones de la ciutat. Aquest és el cas de sa Feixina, un espai que s’ha emprat reiteradament per celebrar festes en especial durant l’estiu, sense limitació de decibels ni de duració màxima de l’emissió de la música. De fet, ja el Mapa de Renous elaborat recentment per Cort descriu el Passeig Marítm com la zona més conflictiva ja que els veïnats han de suportar de mitjana durant els caps de setmana un renou proper als 69 dB.
“La zona de sa Feixina està fortament castigada per nombrosos actes festius que durant moltes hores i causen molèsties en el descans dels veïns sobretot pel volum de la música”. És per això que la regidora Marisol Fernández, davant l’anunci d’una nova festa a la mateixa zona, alerta que Cort ha de garantir que els veïnats puguin esta dins casa seva tranquil·lament al temps que es desenvolupa la festa a Sa Feixina, que no hem d’oblidar que te una duració prevista de 6 hores i mitja.
Per tant, Marisol demana que demà es facin controls dels decibels que s’emetin per valorar si superen els 75 dB. A títol comparatiu, cal tenir en compte que les carreteres més transitades tenen nivell de pressió sonora de 75 a 80 dB i les alarmes, segons la nova ordenança, tenen un límit de 85 dB.
“Prenem aquesta mesura com a referència perquè segons la taula adjunta aquest límit de 75 dB està en el llindar de ‘molt sorollós’ segons la percepció humana”. Marisol afirma que en les al·legacions que està preparant a la nova ordenança hi haurà un apunt en aquest sentit perquè els límits màxims permesos pel text inicial simplement diu que “han de ser adequats”. El grup municipal MÉS considera que no és acceptable que esdeveniments com el de demà, que suposen la generació de música i renous durant més de 6 hores i mitja ininterrompudes, han de tenir un límit i un control per part de l’Ajuntament.
A més, la regidora Fernández exigeix al govern de Cort que doni compliment als seus compromisos i elabori la zonificació segons el Mapa de Renous, encara pendent, així com dur a terme el Pla d’accions correctores per tal de reduir els nivells sonors a les zones que superin els màxims establerts. La coalició MÉS per Palma recorda que la zona de sa Feixina ja ha estat identificada com a contaminada acústicament perquè supera els límits de forma gairebé permanent segons el Mapa de Renous.
MÉS per Palma recorda que és imprescindible controlar els nivells de contaminació acústica perquè, tal i com reconeix l’OMS, tenen conseqüències negatives en la salut de les persones, tant a nivell físic com psicològic.
Taula dels efectes dels renous sobre la percepció subjectiva, extreta de l’estudi “Contaminación acústica y salud” del Catedràtic de Sociologia Alfonso De Esteban Alonso. http://eciencia.urjc.es/bitstream/10115/2834/1/Observatorio%20medioambiental.pdf
|