"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 26/08/2013

La coalici贸 M脡S exigeix a Bauz谩 una rectificaci贸 immeditada de la gesti贸 sanit脿ria

Despr茅s que el bar貌metre del CIS posi en evid猫ncia que el 69,7% dels ciutadans consideren la gesti贸 del Govern en Sanitat com a dolenta, la coalici贸 ecosobiranista considera urgent una reacci贸 per part del Govern per restituir l鈥檃cc茅s gratu茂t i universal a la sanitatLa coalició MÉS considera molt greu que un percentatge tan elevant de ciutadans consideri dolenta la gestió en matèria sanitària per això exigeix al president Bauzá una rectificació immediata i urgent de les decisions que s’han pres en els darrers dos anys. MÉS exigeix al govern que retorni l’accés universal a la sanitat per a tothom, retiri el repagament (medicaments pels jubilats, transport sanitari no urgent, pròtesis, productes dietètics lligats a malalties cròniques), exigeixi al govern de l’estat la derogació del Reial Decret Llei 12/2012 i retorni la targeta sanitària a totes les persones. 

 

MÉS afirma que si Bauzá no rectifica davant una evidència tan clara de la insatisfacció dels ciutadans amb la seva gestió en Sanitat, demostrarà un cop més l’alienació que pateix dels problemes i preocupacions reals de la gent. Un fet que és molt greu en el cas de la salut, ja que el servei públic de sanitat és un dret bàsic dels ciutadans, malgrat el PP s’hagi dedicat a desmantellar-lo.

 

La percepció d’una mala gestió per gairebé el 70% dels enquestats evidencia un cop més que la màxima defensada per Bauzá de fer més amb menys s’ha demostrat impossible de complir. En dos anys, el PP ha demostrat que reduint els pressupostos d’educació està posant en risc el manteniment de la qualitat i l’accés al servei públic de salut.


La coalició MÉS alerta que s’estan creuant línies vermelles que els ciutadans no estan disposat a suportar com per exemple l’espera a les llistes d’intervencions quirúrgiques, l’exclusió del servei de milers de persones, el pagament de la targeta sanitària, etcètera.

 

Amb tot, la coalició ecosobiranista vol tenir un reconeixement per a tots els professionals de la sanitat ja que els pacients reconeixen tenir un alt grau de satisfacció en la seva atenció. Això significa que si les polítiques restrictives del PP permeten que un ciutadà arribi a ser atès, aquest després valora positivament el servei.

 

Despesa sanitària per persona: 914 euros menys que a Europa

 

La coalició MÉS també alerta de la distància cada vegada més gran que existeix entre la despesa pública sanitària balear i la mitjana europea. En el cas de Balears, i per culpa de la mala gestió del PP i les seves retallades, es dediquen 1.180 euros per persona en un any, quan la mitjana europea se situa en els 2.094 euros. Una diferència abismal de 914 euros. Per això, el grup parlamentari MÉS considera necessari aturar les retallades en matèria de sanitat per evitar empitjorar les prestacions del servei públic.


 

A continuació us adjutam un full informatiu editat per la coalició en relació a les polítiques sanitàries del PP.

Documents

(1346 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: