"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/08/2013

MÉS per Palma rebutja la saturació de l’espai públic

Els ecosobiranistes alerten a l’equip de govern del PP que “l’espai públic de Ciutat no és una gran superfície en lloguer”. La regidora Marisol Fernández exigeix recobrar l’equilibri entre l’activitat econòmica i el dret dels ciutadans a gaudir de l’espai públicLa coalició MÉS per Palma rep amb preocupació la intenció de govern de Cort de permetre una sobreocupació a la plaça de Cort perquè suposarà un abús en l’ocupació de l’espai que provocarà una saturació per al trànsit dels vianants en un punt de tanta afluència de persones, tant turistes com residents.

 

“Irene Sangil creu que Palma és una gran superfície que es pot llogar a qui estigui disposat a pagar. I això és un abús i un excés que perjudica els ciutadans i la seva mobilitat normalitzada”. La regidora de MÉS per Palma, Marisol Fernández, acusa a la responsable de la regidoria de Govern Interior de convertir Palma en una ciutat “intransitable, col·lapsada de taules i cadires” que impedeixen la normal circulació de la ciutadania, sobretot de la que pateix dificultats en la mobilitat.

 

Marisol Fernández recorda que l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública ja preveu una greu restricció de l’ús de l’espai públic per part dels ciutadans en benefici dels restauradors perquè hi puguin instal·lar terrasses. Però la materialització d’aquesta ordenança “està provocant la saturació de la mobilitat a peu, sobretot al Centre Històric de Palma”.


Incompliment de l’ordenança

 

MÉS per Palma acusa Irene San Gil de ser incapaç de fer complir l’ordenança d’Ocupació de Via Pública ja que des de la seva entrada en vigor ha complicat i molt la circulació dels vianants per les zones peatonals. Una dificultat que es més greu per aquelles persones que ja tenen problemes de mobilitat i que ara han de anar sortejant un gran nombre d’obstacles: cadires, taules i cartells.

 

Per això, la coalició ecosobiranista es veu en l’obligació de recordar els detalls de l’ordenança i concretament les distàncies més representatives que s’incompleixen i que més dificulten en el trànsit dels vianants. Exemples dels incompliments: terrasses en voravies que no respecten les distàncies o envaeixen el carril bici i posen en perill la seguretat dels ciclistes i dels vianants; però també tenim exemples amb proves visuals del bloqueig de l’accés als bancs públics o elements patrimonials protegits que es converteixen en mobiliari annex als establiments de restauració.

 

MÉS per Palma insta a la regidora San Gil ha reaccionar davant aquest incompliments i d’altres com l’obstrucció que provoquen al pas dels vianants els cartells dels bars i restaurants que anuncien la seva oferta ocupant un espai que sobrepassa el permès per la llicència de terrassa, i creant de retruc situacions de greu dificultat en el trànsit dels vianants.

 

La incapacitat per fer complir l’ordenança està provocant un efecte d’impunitat i tolerància per part de l’equip de govern de Cort davant els incompliments constants i flagrants: terrasses amb més ocupació de l’autoritzat, terrasses sense autorització, cartells que dificulten el pas de vianants per voravies i zones peatonals, etcètera.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: