"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/08/2013

MÉS considera greu, i significatiu, que Balears sigui la comunitat amb menys beques educatives de l'Estat

Per als ecosobiranistes les polítiques del Partit Popular contra l'educació són implacablesLes xifres comparatives que recullen avui els mitjans de comunicació en matèria de beques educatives són per a la coalició MÉS per Mallorca un fet molt greu i prou significatiu de què la política del Partit Popular s'acarnissa amb l'estat de benestar i la igualtat d'oportunitats, tot el contrari del que havia promès en la campanya electoral.

 

En aquest sentit, afirmen que les Illes Balears que, al seu parer, mai han arribat a poder presumir d'una bona cobertura en nombre de beques, ara es veu a la coa de l'estat. El progressiu decreixement pressupostari d'aquesta partida posa en perill projectes de vida de molts de joves i famílies, just en un moment de crisi social.

 

  

El diputat Antoni Alorda recorda que el programa 423A, de beques, es va liquidar el 2011 amb una despesa de gairebé 3 milions d'euros, que va baixar a 1,8 milions el 2012 i no arribava al milió d'euros la consignació prevista el 2013. "Per paga -diu Alorda- encara no s'han satisfet les beques de 2010/2011". Per al grup parlamentari MÉS és “una passa més en la política del PP entorn les retallades i en aquest cas a les beques d'ensenyament, que estan aprofundint les desigualtat socials entre els que disposen de recursos i els que no"

Des de MÉS s'instarà a la consellera Camps a posar fre a aquesta sagnia: “la consellera ha d’entendre que amb les dificultats econòmiques i socials actuals les polítiques que està duent a terme el PP impliquen que hi haurà famílies que no podran oferir un ensenyament de qualitat als seus fills o que molts universitaris hauran d'abandonar els seus estudis”.

Des de MÉS per Mallorca consideren que, a més de la manca de sensibilitat política del PP, també hi juga un paper l'injust finançament de les Illes Balears, com demostren avui mateix les dades comparatives sobre treballadors públics per CCAA o les pensions mitges, per això exigeix al PP que no admeti més ajornaments en el canvi de finançament i exigeixi mesures immediates per compensar el greuge.

MÉS per Mallorca creu que el pressupost de 2013 augura problemes importants per al curs 2013/2014, en tots els nivells educatius, i qualifica d'irresponsable el Govern per encara afegir-hi més focus de conflicte i de setge contra la comunitat educativa.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: