"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/08/2013

MÉS per Marratxí acusa el PP de tracte de favor a la gran superfície de bricolatge inaugurada recentment

La coalició municipal denuncia les facilitats i la rapidesa en la tramitació de l’obertura d’aquesta gran superfície per part de l’Ajuntament i reclama més suport al petit i mitjà comerç tradicionalLa coalició MÉS per Marratxí (PSM-IV) acusa el PP de tracte de favor a una gran superfície dedicada a la venda d’objectes de bricolatge per la seva ràpida obertura. Així mateix la coalició MÉS denuncia que l’actitud de total suport de l’Ajuntament davant l’obertura d’aquesta gran superfície contrasta amb la manca total de polítiques de suport al comerç local.

 

Fa uns dies s’inaugurava un gran magatzem de venda d’objectes de bricolatge devora el Festival Park. Aquest fet venia a incrementar la gran quantitat de grans superfícies que existeixen al municipi de Marratxí que estan ofegant el ja de per si dèbil comerç local. 

 

MÉS per Marratxí denuncia que en tota la tramitació i posterior obertura s’han produït clars tractes de favor per part de les administracions públiques, Ajuntament de Marratxí, Consell de Mallorca i Govern de les Illes Balears, envers aquesta empresa privada multinacional del bricolatge. Concretament:

 

·        L’Ajuntament de Marratxí va  atorgar la llicència d’obres en temps rècord, cosa que no fa quan ho demana qualsevol ciutadà.

·        A totes les fotos de l’acte de presentació i de la inauguració a més d’un alt directiu de la multinacional figurava al seu costat el Batlle de Marratxí i a l’altre costat un Director General del Govern Balear, aquest acte de suport explícit no es fa quan s’inaugura un altre comerç.

·        El Consell de Mallorca concedeix en només 48 hores la cèdula d’habitabilitat, i ens demanem si tots els ciutadans obtenen la cèdula tan ràpidament. Clarament la resposta és un NO.

·        A més, el propi Ajuntament ha participat en la selecció de personal i amb els cursos de capacitació que s’han fet als nous treballadors.

·        La Policia Municipal dirigia el trànsit als aparcaments de la nova empresa el dia de la inauguració.

·        La multinacional ha incomplert el codi de circulació en col·locar cartells i anuncis als pòsters dels senyals de trànsit, cosa que de moment no ha estat sancionada per la Policia de trànsit ni la Local.

·        La multinacional ha incomplert la legalitat, obrint els diumenges quan la Llei de Comerç de la CAIB no ho permet.

·        Tot això es completa amb la retransmissió en directe de l’acte inaugural a l'edifici de la nova empresa, a través de la ràdio pública IB3 en el seu programa matinal que dirigeix la periodista Àngela Seguí.

 

La coalició MÉS per Marratxí, formada pel PSM i Iniciativaverds, denuncia la política de l’Ajuntament de Marratxí (PP) d’afavorir les grans empreses multinacionals i grans superfícies mentre no ha fet absolutament res en tot el temps d’aquesta legislatura per potenciar el comerç local, que està patint les conseqüències de la greu crisi econòmica.

 

Joan Francesc Canyelles i Miquel Rosselló, regidors de la formació econacionalista, recorden que el Partit Popular amb el Batle Tomeu Oliver al capdavant està duent a terme una política d’ofegar el comerç tradicional i de proximitat, ja que tenen planejades més zones destinades a la proliferació de grans superfícies comercials, com per exemple al polígon de serveis de  Son Macià (8 ha) o el polígon del Pla de na Tesa (32 ha) i es demanen,  per què el PP té tan d’interès en la proliferació de grans superfícies comercials. Canyelles i Rosselló rebutgen el tracte de favor discriminatori i demanen explicacions al PP.

 

 A continuació us adjuntam una imatge dels dos regidors, Miquel Rosselló (esquerra) i Joan Francesc Canyelles (dreta), en sessió plenària recent.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: