"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/08/2013

La coalició MÉS exigeix més control i sancions per a les “Party Boats”

El diputat David Abril i el portaveu de MÉS per Calvià Rafel Sedano han instat al Govern a regular aquestes festes que se celebren a la mar aprofitant un buit legal i evitar els perjudicis que estan generant als residents i a la imatge del nostre turismeEl diputat David Abril ha comparegut en roda de premsa avui per explicar les diferent iniciatives parlamentaries que ha registrat per tal d’exigir al Govern que actuï davant les activitats de les “Party Boats”. Es tracta de festes que se celebren a la mar emparades en una suposada activitat turística d’excursió marítima, quan en realitat ofereixen un servei de “tot inclòs”, menjar i barra lliure d’alcohol durant tot el dia, i en moltes ocasions durant la nit.


“Això genera multitud de molèsties sobretot pel renou i la brutor que generen a la mar, per la imatge nefasta d’un turisme de molt baixa qualitat, i perquè suposa un competència deslleial davant l’oferta complementaria”. David Abril ha afegit que el Govern està de mans plegades mentre aquesta activitat prolifera a una gran velocitat.

 

Per això, Abril exigeix al Govern que en compliment de les seves competències ampliï la vigilància en matèria mediambiental perquè moltes d’aquestes embarcacions celebren les festes a cales verges. Però també que apliqui la llei turística per tal de sancionar a les empreses que organitzen aquestes festes a la mar amb el pretext d’una excursió marítima.

 

a presentat preguntes amb sol·licitud de resposta escrita per saber si el Govern ha sancionat a alguna d’aquestes embarcacions que celebren les “Party Boats” durant el 2012 i el 2013 i una Proposició No de Llei per exigir la modificaci´de les normatives necessàries per tal d’evitar aquestes festes i regular-ne la seva activitat.

 

En aquest sentit, Abril ha remarcat que les empreses que ofereixen aquest tipus d’oci s’emparen en un buit legal provocat per un conflicte de competències i jurisdicció pel que fa a la seva regulació, entre el govern autonòmic i el govern de l’Estat responsable de les activitats a alta mar. És per això, que el diptuat de MÉS també ha registrat una pregunta per tal de saber si el Govern ha iniciat gestions amb el govern espanyol a fi i efecte de modificar la normativa estatal que afecta a aquesta activitat.


“L’Ajuntament de Calvià demostra deixadesa i incompetència”


El portaveu de MÉS per Calvià, Rafel Sedano, ha intervingut per posar l’accent en els perjudicis que aquesta activitat genera en els municipis i especialment a Calvià on s’està estenent aquesta pràctica “amb rapidesa i absoluta impunitat”.

 

Sedano ha afirmat que l’Ajuntament de Calvià en aquest assumpte està demostrant un desinterès flagrant perquè no s’ha preocupat en absolut del tema, i una deixadesa irresponsable perquè no ha fet cap gest per cercar solucions amb el Govern. Tot plegat, afegeix el portaveu de la coalició al municipi, posa en evidència la incompetència del govern municipal per intentar evitar un turisme de tan baixa qualitat com aquest que es basa en el sexe, les drogues i l’alcohol.

 

En aquest sentit, el portaveu de MÉS per Calvià ha insistit en la necessitat de regular aquesta activitat perquè suposi el punt d’inflexió necessari per tal d’iniciar el canvi del model turístic i el model econòmic per avançar cap a un turisme de qualitat, respectuós amb el medi ambient, desestacionalitzat i de futur.

 

 

A continuació us adjuntam el recull de les iniciatives parlamentàries que el grup MÉS ha registrat en relació a aquesta qüestió. Així com una imatge de la roda de premsa.


Documents

Pregunta al Parlament relativa a a les sancions a les "Party Boats" (1) (124 KB)
Pregunta al Parlament relativa a a les sancions a les "Party Boats" (2) (124 KB)
Proposició No de Llei al Parlament relativa a les "Party Boats" (185 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: