"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/07/2013

La coalició MÉS exigeix la compareixença del conseller de Medi Ambient per l’incendi que encara crema a Andratx

La diputada Fina Santiago reconeix la tasca de totes les persones que estan fent feina per extingir aquest incendi que ja ha destruït bona part del patrimoni col·lectiu i històric de la Serra de Tramuntana.



El grup parlamentari MÉS per Mallorca ha lamentat l’afectació d’un incendi que encara continua i afecta a bona part de la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat, i la pèrdua de massa forestal. La diputada Fina Santiago ha reconegut que la coalició “lamenta profundament la pèrdua de patrimoni col·lectiu i històric” i ha tingut un reconeixement explícit per a tots els treballadors i treballadores que estan fent molts esforços per aturar aquest foc, així com per a tots els i les voluntàries que estan demostrant que la solidaritat està molt present a les illes.

 

MÉS per Mallorca demanarà al Govern que impulsi un Pla de reforestació i de restauració de tota la zona afectada una vegada hagi estat controlat i extingit per iniciar la recuperació de la zona de la mà dels tècnics però també de les persones que viuen sobre el territori.

 

“Ara la prioritat és centrar els esforços per aturar el foc i donar suport a les persones afectades”: Fina Santiago ha afegit que la coalició és molt conscient de les dificultats a les quals s’estan enfrontant els serveis d’extinció i que considera encertada la compareixença de la consellera d’Interior “però és insuficient, per això demanam la compareixença del conseller de Medi Ambient, Biel Company, perquè hi ha moltes preguntes que es fan els ciutadans i que necessiten resposta”.

 

En aquest sentit, la diputada de MÉS ha reiterat que ara la prioritat és aturar el foc, però després serà el moment per contestar algunes preguntes per aconseguir que mai més torni a ocórrer una desgracia com aquesta.

 

Santiago ha detallat que algunes d’aquestes preguntes que han arribat a la coalició a través de les xarxes socials i a través de trucades de ciutadans preocupats són: Què hagués passat si les torres de vigilància com la de Tudosa i la de Son Vida haguessin estat operatives? Què hagués passat si no s’hagués produït la reducció de més de 30 treballadors de l’Ibanat?

 

MÉS per Mallorca considera molt important que el conseller Company respongui com han afectat les retallades, fruit d’una decisió política marcada per l’austeritat, en les tasques de prevenció. Per exemple, es van reduir les unitats de les brigades passat de 8 persones a 5, tampoc s’ha fet cap campanya de prevenció per sensibilitzar la població sobre les actuacions perilloses dins els boscos. “Els ciutadans necessiten saber com han afectat les retallades a la prevenció i a la detecció d’incendis”. 

 

En aquest sentit, Fina Santiago ha afirmat que l’actuació del Govern en relació a les retallades en Medi Ambient pot ser qualificada de negligent pel que fa a l’afectació que ha tingut en les tasques de prevenció i detecció dels incendis, un fet que la coalició ha denunciat en el darrer any de forma insistent.






      

 

 










PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: