"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 29/07/2013

La coalició MÉS reclama la sobirania fiscal per a Balears i l’aprovació d’un nou Règim Especial abans de 2014

Biel Barceló recorda que el govern ha de negociar amb l’Estat un nou REB abans d’acabar l’any, segons l’Estatut. MÉS per Mallorca aposta per un gran pacte entre partits i agents socials i econòmics a favor de modificar la llei de finançament 

El grup parlamentari MÉS per Mallorca ha registrat dues iniciatives parlamentaries en relació al sistema injust i desigual que pateixen les Illes Balears respecte altres comunitats autònomes. Per una part, es tracta d’una Proposició No de Llei (PNLL) Per un model de finançament just, en la qual es reclama que el Parlament es pronunciï per tal de constatar que el sistema de finançament és injust, que es modifiqui la llei de finançament en aplicació del principi de sobirania fiscal. Així mateix, MÉS per Mallorca vol que s’insti al govern de l’Estat a publicar anualment les balances fiscals en exercici de la justícia i la transparència.

 

“Balears és la segona comunitat que més aporta a l’Estat, això suposa fins al 14% del PIB de les illes. Estam davant un problema històric de finançament injust i hem de reclamar un canvi, però tots junts. Per això necessitem la unió i la força d’un gran pacte que impliqui a totes les forces polítiques i tots els agents socials i econòmics”. El portaveu de MÉS, Biel Barceló, ha manifestat que les paraules del president Bauzà davant el president del govern espanyol reclamant un millor finançament perden tota credibilitat perquè “els fets i les accions d’aquest Govern demostren una submissió total i absoluta a Rajoy”.

 

D’altra banda, el grup parlamentari MÉS també ha presentat una PNLL en relació al Règim Especial Balear. Segons preveu la disposició addicional 6a de l’Estat d’Autonomia, hi ha un període establert de set anys per a la modificació del Règim Especial en relació a les inversions estatals i al règim econòmic i fiscal segons el dret específic i diferenciat de la insularitat de les Balears. Un període que està a punt d’expirar.


Per això, la coalició MÉS reclama al Govern que es posi les piles per entrar a negociar amb el govern de l’Estat l’aprovació d’un nou règim especial per a les Illes Balears.

 

A continuació us adjuntam les dues Proposicions No de Llei (PNLL).

ť
Documents

Proposició No de Llei al Parlament relativa al sistema de finançament (173 KB)
Proposició No de Llei al Parlament relativa al Règim Especial Balear (174 KB)
Quadre sobre la balança fiscal de Balears (128 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: