"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/07/2013

Cort obre un període de participació ciutadana per debatre l’ordenança de Renous gràcies a la proposta de MÉS

La regidora Marisol Fernández ha aconseguit que l’equip de govern de l’Ajuntament de Palma es comprometi a elaborar un document que resumeixi l’afectació d’aquesta ordenança per als ciutadans i convoqui una reunió oberta per recollir propostes i resoldre dubtes de cara al proper setembreMÉS per Palma ha defensat avui en comissió informativa una proposició relativa a la necessitat d’obrir un procés d’informació i debat amb la ciutadania per tractar l’Ordenança de Renous que ha presentat la Regidoria de Sanitat i Consum. La portaveu adjunta del grup municipal ecosobiranista Marisol Fernández ha explicat en comissió que aquesta proposta d’ordenança té una importància vital per als ciutadans de Palma perquè afecta a la salut de les persones i a la convivència veïnal.

 

Per aquest motiu, Fernández ha defensat la necessitat de potenciar un espai de debat i participació. En primer lloc, perquè si l’Ajuntament facilita la participació ciutadana es garanteix l’assoliment d’un consens ampli sobre la normativa a aprovar definitivament, I per una altra banda, la redacció del document no és de fàcil comprensió i interpretació per a tota la ciutadania, per tant és necessari explicar l’abast d’aquesta norma.

 

Un espai de debat i participació especialment necessari en aquest cas, segons detalla la regidora, perquè els renous tenen una gran incidència en la vida quotidiana de la ciutadania on no sols obliga al seu compliment a les instal·lacions, les màquines, els projectes de construcció, les activitats de caràcter públic o privat, etc. si no també n’és exigible el compliment en les relacions de veïnat, els comportaments ciutadans a l’interior i l’exterior dels edificis, etc.

 

10 de setembre: reunió oberta als ciutadans i les entitats

 

Durant el debat a la comissió avui migdia, l’equip de govern s’ha compromès a convocar una reunió per al proper 10 de setembre oberta als ciutadans i les entitats que hi vulguin participar amb l’objectiu d’explicar i atendre les dubtes sobre l’ordenança municipal de renous i vibracions.

 

Al mateix temps, s’ha compromès a elaborar un document que resumeixi de forma accessible la informació més rellevant i proporcionar-la a la ciutadania per tal d’incrementar i facilitar la participació.

 

Cal recordar que l’Ordenança municipal de renous i vibracions serà aprovada inicialment en el plenari de Cort del proper dijous dia 25 de juliol. A continuació serà publicada al butlletí oficial de la comunitat i des d’aquest instant, s’obrirà un període d’al·legacions de 60 dies hàbils.

 

A continuació us adjuntam la proposició de MÉS per Palma que s’ha aprovat avui en comissió. I podeu consultar la proposta d’Ordenança de renous i vibracions a través de la web de l’Ajuntament:

http://www.palmademallorca.es/portal/PALMA/RecursosWeb/DOCUMENTOS/1/2_70208_1.pdf


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: