"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 16/07/2013

M脡S per Palma demana la clausura de la Pla莽a de Toros per evitar perills de seguretat per les persones

Antoni Verger, portaveu de la coalici贸 ecosobiranista denuncia el deficient estat de conservaci贸 de la Pla莽a de Toros i demana a l鈥橝juntament la suspensi贸 cautelar de la llic猫ncia d鈥檕bertura i funcionament de la Pla莽a fins que la propietat no compleixi amb l鈥檕bligaci贸 de presentar l鈥檌nforme d鈥橧TE (Inspecci贸 t猫cnica d鈥檈dificis) i faci les obres de reparaci贸 necess脿ries per garantir la seguretat dels assistents als espectacles que all脿 es puguin dur a terme.Així mateix, MÉS per Palma presenta escrits a Delegació de Govern i Direcció General d’Interior del Govern de les Illes Balears denunciant la situació i demanant que ho tenguin en compte a l’hora d’autoritzar possibles espectacles i esdeveniments al recinte.

 

MÉS per Palma proposarà a l’Ajuntament de Palma la suspensió cautelar de la llicència d’obertura i funcionament de la Plaça de Toros de Palma. “L’estat de degradació general de la Plaça és molt evident i ja és ben hora que l’Ajuntament es prengui seriosament el problema i obligui a la propietat a fer les obres de reparació necessàries per evitar perills per a les persones”, afirma Verger, qui també recorda que “a hores d’ara no hi ha cap garantia de que existeixin unes condicions de seguretat adequades pels assistents”.

 

El propietari privat de la Plaça de Toros va incomplir l’obligació de presentar un informe tècnic d’inspecció d’edificis (ITE) el 2009, d’acord amb la normativa vigent.   De fet, el 19 de setembre de 2011, l’Ajuntament de Palma va imposar una multa de 600 euros a l’entitat propietària de la Plaça de Toros per aquest motiu, i el va apercebre de que l’Ajuntament podria adoptar les mesures cautelars i complementaries previstes a l’Ordenança Municipal d’Edificis, consistents en la suspensió total o parcial de l’exercici d’activitats a l’edifici. 

 

El 19 d’abril de 2013 ARCA i l’Associació de Veïnats “Coliseu” varen denunciar l’estat de degradació i manca de manteniment evident de la Plaça de Toros.

 

El dia 7 de maig de 2013 l’Associació animalista de les Illes Balears (ASSAIB) va presentar escrit denunciant el mal estat de conservació de la Plaça de Toros (tanques exteriors rovellades i en mal estat, escalons romputs, arrambadors en mal estat, cruis als referits, degradació de les marquesines i elements de la cornisa, incompliment de normatives de barreres arquitectòniques, etc.). Tot això podria denotar l’existència de problemes greus a nivell estructural no perceptibles sense fer una inspecció tècnica completa de l’edifici i un estudi acurat de totes aquestes patologies. Un estudi que la propietat es nega a fer des de fa ja quasi 4 anys malgrat denúncies i sancions. 

 

Per al portaveu de MÉS per Palma aquesta degradació evident i manca de conservació de la Plaça de Toros, apreciable a simple vista, “és especialment greu perquè pot significar perill per a les persones que entrin a l’edifici. No pot ser que l’Ajuntament mantengui una passivitat total davant un problema denunciat i que pot tenir conseqüències greus per a l’integritat física de les persones”, afirma Verger.  

 

Mentrestant, aquesta primavera i estiu s’han celebrat ja, i se seguiran celebrant, actes i espectacles amb l’assistència de vegades de milers de persones (concerts, enregistrament de programes de la TV, curses de braus, etc.) amb el perill evident de seguretat que això pot comportar pels espectadors.  

 

Denuncia de la situació davant la Delegació de Govern i la Conselleria d’Interior del Govern

 

Així mateix, MÉS per Palma ha denunciat avui aquesta situació davant Delegació de Govern i la Direcció General d’Interior del Govern de les Illes Balears, administracions competents per la tramitació i autorització d’espectacles i esdeveniments.

Documents

Proposici贸 a Cort relativa a la pla莽a de toros (261 KB)
Escrit dirigit a la delegaci贸 del govern espanyol (594 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: