"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/07/2013

El PSM-Entesa reitera l’oposició al projecte d’hotel a Canyamel

Davant la imminència de l’inici de les obres, els nacionalistes de Capdepere reafirmen el compromís amb la defensa del medi ambient i amb una activitat econòmica sostenible i respectuosa amb el territoriDavant la imminència de l'inici de les obres de l'Hotel Hyatt de Canyamel, després que l'equip de govern de l'Ajuntament de Capdepera (PSOE-UCAP) n'atorgàs la llicència fa uns mesos, des del PSM-Entesa de Capdepera volem reiterar, un cop més, que no donam suport a la construcció d'aquest complex. Com ja hem manifestat en altres ocasions, el nostre model passa per la rehabilitació i reforma de la planta hotelera ja existent en el municipi per tal d'augmentar la qualitat de l'oferta, i en cap cas passa per noves construccions, sobretot si es crea un impacte paisatgístic com en el cas de Canyamel. És mal d'entendre que des del Govern es posi tan d'esforç a afavorir la construcció de nous hotels mentre una part dels edificis turístics de Cala Rajada són obsolets.

 

En conseqüència, des del PSM-Entesa de Capdepera hem de reafirmar, com sempre hem fet, el nostre compromís amb la defensa del medi ambient i amb un activitat econòmica sostenible i respectuosa amb el territori.

 

Dit això, cal recordar que el Sector 7 de Canyamel, on s'ha de construir el complex hoteler, és una zona urbana. Les Normes Subsidiàries del 1986 ja varen catalogar aquesta zona com a de creixement hoteler i oferta turística, mentre que a l'any 2005 l'equip de govern de l'Ajuntament, en aquells moments en mans del PP, va recepcionar la urbanització. De llavors ençà la zona compta amb tots els serveis bàsics com ara carrers i enllumenat.

 

Tot i aquesta situació urbanística, des del PSM-Entesa hem fet tot el possible en els darrers anys per intentar limitar l'impacte de la nova construcció. Així, a l'any 2007, poc després d'haver estat sol·licitada la llicència pel promotor, vàrem denunciar que s'havien iniciat les excavacions sense haver estat atorgada la llicència i perquè probablement s'estava envaint la zona ANEI que limita amb el sòl urbà.

 

De fet, si l'Ajuntament de Capdepera ha estat tants d'anys a atorgar la llicència definitiva ha estat per la insistència del PSM-Entesa, a la legislatura passada a l'equip de govern i actualment a l'oposició, perquè no s'atorgàs mentre estigués en perill la protecció de l'ANEI del Cap Vermell. Arran d'aquesta circumstància s'han emès recentment dos informes jurídics, un de la UIB i un del Consell Consultiu, que dictaminen que no s'envaeix cap porció d'ANEI i que la llicència s'ajusta a la legalitat.

 

Ateses les circumstàncies, en no tenir responsabilitats de govern, el que farà el PSM-Entesa de Capdepera és vigilar i exigir que el promotor compleixi els compromisos adquirits.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: