"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/05/2013

Acte d'homenatge a Josep Maria Llompart

Ahir horabaixa la figura del poeta, activista cultural i intel·lectual es va recordar a Palma per commemorar els 20 anys de la seva mort

L'acte que ahir es va celebrar al Bar Siset de Palma va coincidir amb l'aniversari del discurs que Josep Maria Llompart va fer el 29 de maig de 1992 amb motiu de la celebració d'un any des de l'entrada de representants del PSM a l'Ajuntament de Palma. Aquesta va se l'anècdota que va servir per convocar un acte d'homenatge al intel·lectual, editor, poeta i activista cultural.


Aquest any 2013 es compleixen 20 anys de la seva mort i per això el PSM-Entesa de Palma i la Fundació Emili Darder volien sumar-se als actes en recordatori de la seva figura.


Concretament, l'historiador Antoni Marimón va intervenir per explicar el context històric i polític en el qual Josep Maria Llompart va viure i desenvolupar les seves múltiples facetes. Per la seva part, Cèlia Riba va exposar el capítol més personal de la biografia de Llompart, posant de relleu la seva vessant poètica.


Així mateix, Pilar Arnau va incidir en la seva gran tasca com a activista cultural, recordant la seva aportació a la societat mallorquina com a president de l'Obra Cultural Balear. A més, Nanda Ramon va intervenir per fer un recorregut per la història comú entre el PSM i Josep Maria Llompart al llarg dels anys. I finalment, Glòria Franquet va ser l'encarregada de llegir el discurs pronunciat per Llompart el 29 de maig 1992 a Son Ferriol, i que a continuació us adjuntam.


Documents

Discurs de Josep Maria Llompart (660 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: