"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 29/05/2013

Antoni Verger: “És una barbaritat pensar que Palma ha de seguir creixent urbanitzant més sòl rústic”

El portaveu de MÉS per Palma assegura que “la pretensió manifestada ahir pel regidor d’Urbanisme, Jesús Valls, és un autèntic disbarat. Ja existeix prou marge amb el sòl urbà actualment existent per fer noves construccions i mentre existeixen com a mínim 16.300 habitatges buits a Ciutat”
La coalició ecosobiranista de Palma rebutja la intenció del PP a l’Ajuntament de Palma per ampliar el marge de creixement urbanístic a Ciutat sobrepassant els nivells permesos pel Pla Territorial de Mallorca. El responsable d’Urbanisme de Cort argumenta que és necessari requalificar més sòl rústic i considera insuficient que Palma pugui créixer “només” en 14.700 habitatges nous per acollir 44.110 nous residents, als quals s’hi suma els 8.087 habitatges previst pel PTM. En total, Pama té la possibilitat de créixer en 22.791 habitatges nous.   

“És una aberració que el PP defensi les pretensions dels promotors i constructors per ocupar nou sòl rústic amb l’objectiu de convertir-lo en urbanitzable. Palma té suficient sòl urbà consolidat per assumir el creixement demogràfic del futur a mig i llarg termini”. Antoni Verger assegura que el repte de la revisió del PGOU que està en marxa és impulsar un canvi de model econòmic basat en el coneixement, la sostenibilitat i la justícia social i no seguir persistint en les errades del passat, com fa el PP”.

“És una tossudesa i una irresponsabilitat que el PP segueixi insistint en un model de creixement il·limitat, en un model urbanístic especulatiu, de creixement insostenible i destrucció del territori. El PP no aprèn la lliçó”. El portaveu de MÉS per Palma recorda que un model econòmic basat en el “totxo” és el que ens ha duit a l’actual catàstrofe i ruïna econòmica.Com a mínim hi ha 16.300 habitatges buits

 
A part de les 44.110 persones més que podrien residir a Palma, no hem d’oblidar que segons les darreres dades aportades per l’INE, a Ciutat hi ha com a mínim 16.300 habitatges buits. MÉS per Palma afirma que aquesta xifra és major amb tota seguretat perquè s’han de comptabilitzar els habitatges que romanen tancats i no declarats com a segon residència.

Així mateix, Antoni Verger insisteix en que l’objectiu del govern del PP de Cort hauria de ser “fer aflorar tots aquests habitatges al mercat de lloguer, contribuir a davallar els preus, i facilitar l’accés a les famílies que tenen dificultats econòmiques”.

En aquest sentit, Verger recorda que “Aznar també va argumentar que l’objectiu de la Llei del Sòl de 1998 era abaratir els preus dels habitatges. 15 anys després és evident que aquella Llei ha estat un factor important per inflar una bimbolla immobiliària que ha esclatat en forma de catàstrofe econòmica i social. Ara el batle Isern insisteix en la mateixa errada que Aznar el 1998 i això és dramàtic”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: