"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 27/05/2013

El PSM-Entesa de Llucmajor reclama l’ampliació i la millora de les rutes cicloturístiques del municipi

El nacionalistes de Llucmajor presenten una moció al ple d’aquest dimecres per fomentar l’ús de la bicicleta tant a l’entorn urbà com interurbàEl portaveu del PSM-Entesa a l’Ajuntament de Llucmajor, Jaume Tomàs, defensa l’ús de la bicicleta perquè “contribueix a millorar la qualitat de vida dels qui la utilitzen i ofereix nombrosos avantatges socials, en la mesura que és un vehicle silenciós, net, assequible i sostenible”. Així mateix, Tomàs assegura que la bicicleta ajuda a reduir la congestió del trànsit urbà, “perquè necessita poc espai, tant en moviment com aparcada”.

 

La moció que serà debatuda el proper dimecres 29 pretén que l'ajuntament realitzi una sèrie d'actuacions per promoure i facilitar l'ús de la bicicleta al municipi de Llucmajor, tant a nivell urbà com interurbà. “El municipi de Llucmajor per la per la seva configuració, mida i tradició, esdevé un municipi ideal per als desplaçament en bicicleta. Així i tot l'ús de la bicicleta per part del ciutadans de Llucmajor és inferior any darrera any”. Tomàs lamenta que cada cop hi ha menys llucmajorers que utilitzen aquest mitjà de transport per desplaçar-se, “tal vegada per l’absència d’aparcaments específics, o per la dificultat que té compartir la circulació per els carrers dels  nuclis amb els vehicles a motor”.

 

El portaveu del PSM-Entesa de Llucmajor assegura que molts ciutadans estan interessats en què hi hagi itineraris segurs per circular amb la bicicleta: “hi ha necessitat de regular la convivència entre vianants, bicicletes i vehicles de motor”.

 

Ampliar xarxa de rutes cicloturístiques

 

Anualment milers de ciclistes circulen per les carreteres llucmajoreres. El partit nacionalista valora de manera positiva la xarxa de camins i rutes cicloturistes existent, però considera que ha arribat el moment de donar una passa endavant, ampliant-la i fent millores. S'ha de cercar la col·laboració amb organismes supramunicipals per fer aquestes actuacions, com podia ser la construcció de carrils-bici en aquelles carreteres que suporten més quantitat de ciclistes, com la carretera del Cap Blanc.

 

Convivència amb seguretat

 

Jaume Tomàs demana que des de l'Ajuntament Llucmajorer s'impulsin polítiques de promoció de l'ús de la bicicleta, desplegant programes d'educació, formació i informació sobre l'ús de la via pública i el respecte per les normes de seguretat viària, sobretot entre el més joves del municipi. Igualment, reclamen, que l'ajuntament impulsi iniciatives per tal d’aconseguir que el desplaçament en bicicleta sigui més segur, impulsant mesures de pacificació entre vianants, bicicletes i vehicles a motor, així com l’establiment d’itineraris recomanats per a ciclistes.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: