"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/05/2013

MÉS per Palma alerta que la permissivitat en els nivells de renous a Ciutat perjudicarà la salut pública

La regidora Marisol Fernández considera una irresponsabilitat que la proposta de nova ordenança municipal per regular el renou a Palma augmenti els nivells en comptes de reduir-los.El grup municipal a l’Ajuntament de Palma ha analitzat la proposta de nova ordenança municipal reguladora del renou i les vibracions i ja ha iniciat la redacció de les propostes de modificació de la mateixa perquè considera que la permissivitat que preveu aquest projecte d’ordenança suposa una amenaça molt greu per a la salut pública dels ciutadans de Palma.

La regidora de MÉS per Palma, Marisol Fernández, recorda que nombrosos estudis constaten les greus afectacions per a la salut de les persones el fet de suportar de norma normalitzada un nivell de renou molt elevant. “Està demostrat que l’exposició continuada a sorolls forts suposa una pèrdua d’audició important, així com altres efectes negatius com pot ser l’acceleració del pols i elevació de la pressió arterial, increment de la freqüència respiratòria, a més de la disminució i dificultat de concentració, a més d’inquietud i irritabilitat, trastorns del son, estrès i fatiga”.

La coalició ecosobiranista es mostra extremadament preocupada perquè un equip de govern com el del PP a Cort aposti per augmentar els nivells permesos de renous. “L’objectiu de tota ordenança, de tota regulació, ha de basar-se en el benefici públic i ha de prioritzar l’interès general. I en qüestions de salut pública, res està per damunt”. Marisol Fernández no entén que Cort pugui proposar adoptar els nivells màxims permesos per la llei estatal, quan totes les regulacions que es fan noves van en el sentit contrari, és a dir, a limitar els nivells de renous i vibracions.

En aquest sentit, la coalició recorda que segons les pròpies dades de la Patrulla Verda, una de les principals queixes manifestades pels ciutadans de Palma és la molèstia a causa dels renous generats pels bars i restaurants, sobretot a l’estiu.

Megafonia prohibida

Un altre dels aspectes preocupants d’aquesta proposta d’ordenança és la prohibició explícita en l’ús de megàfons amb finalitat de propaganda, reclam, avís o distracció, excepte si han estat autoritzats per a tal efecte. En aquest sentit, Marisol Fernández alerta que darrera aquesta regulació no es pretengui coartar la llibertat d’expressió en el marc d’una manifestació, per exemple, i reclama que es no hi hagi una prohibició a priori sinó una regulació raonada.

A més, la proposta de normativa preveu que les obres i els treballs a la via pública i edificacions puguin superar els límits establers durant tot el dia, de 8 a 19 hores. MÉS per Palma aposta perquè hi hagi garanties que la superació dels límits es produirà de forma puntual, controlada i excepcional, i sempre amb una justificació suficient.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: