"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/05/2013

MÉS per Mallorca afirma que les retallades del Govern posarien en perill el Conservatori Superior

També denuncien que la LOMQE devaluarà de forma intolerable dels estudis musicalsEl Grup Parlamentari MÉS demana a la Consellera d’Educació que reconsideri la limitació dràstica del nombre de noves matriculacions permeses en el Conservatori Superior de Música, i li expressaran la seva inquietud sobre l’efecte que causarà en els estudis superiors poden suposar una primera passa cap a la desaparició del Superior.

 

La coalició MÉS per Mallorca demanarà a la Consellera per què no assumeix el pla de gestió que ha presentat el claustre de professors, assumit per la gerència del Conservatori, que respecta els límits pressupostaris amb ofertes dels docents que el diputat Antoni Alorda qualifica de “generoses”.

 

Alorda creu que els governs populars “estan degradant l’educació musical més enllà del setge al Conservatori”. Al seu parer, la llei de règim local de Montoro posa en escac les escoles de música municipals, que han jugat un paper rellevant, i que ara la llei Wert degrada els estudis musicals a primària i a secundària, considerant-los uns estudis prescindibles. “La llei tracta la música, l’educació artística en general, com a matèries que queden en mans de les possibilitats dels centres deixant de formar part de la formació integral dels individus. De fet, la llei no preveu cap contingut mínim a desenvolupar pel que fa a educació artística a l'educació artística i, per tant, es podrà dar el cas d'alumnes que no cursen MAI educació artística, ni música ni plàstica. Bé, una matèria artística sí: la literatura, perquè forma part del paquet en favor de la llengua castellana”, ha explicat.

 

En aquestes condicions, tot i que es mantén el batxillerat artístic, “quedarà tocat”, perquè no es garanteix una mínima formació artística a la secundària. Es podria donar el cas que un alumne vagi al primer de batxiller artístic sense haver cursat mai matèries artístiques, una situació impensable en un batxillerat científic. La coalició MÉS expressa el seu suport a la mobilització dels professors de música i plàstica.

 

A parer d’Alorda, “la música necessita professionals preparats, d’un Conservatori en condicions, però també d’un públic, d’una sensibilitat general, de ciutadans formats i sensibles, i els dos objectius són atacats avui pel PP”.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: