"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 18/05/2013

El PSM-Entesa emplaça a Bauzá a exigir un canvi radical de finançament i rebutja la llei Wert per reaccionària

El Consell Polític dels mallorquinistes s’ha reunit avui a Inca

 

 

 

 

El PSM-Entesa ha reunit avui el Consell Polític a Inca. El secretari general dels nacionalistes, Biel Barceló, ha emplaçat el Govern Bauzá “a deixar d’enganar a la gent amb el tema del finançament”. Barceló ha afirmat que la reivindicació d’un nou sistema de finançament per part de membres del Govern i de dirigents del PP balear es queda en el discurs: “la realitat és que estan absolutament venuts a Madrid, i només practiquen les polítiques que els reclama el president espanyol, Mariano Rajoy”.

 

Segons ha explicat el secretari general dels mallorquinistes, perquè a les Illes Balears es puguin garantir els serveis bàsics de l’estat del benestar “és imprescindible flexibilitzar l’objectiu del dèficit per les Illes Balears”, i això “precisament perquè no tenim un bon finançament”. La qual cosa “és un cercle viciós que el Govern del PP no és capaç de rompre”:  “Que deixin d’enganar a la gent. Si el Govern Bauzá està fent retallades i està augmentant els imposts als sectors econòmics del país és perquè no és capaç de defensar les Balears davant Madrid reclamant tot allò que ens deu l’Estat i perquè no és capaç d’exigir un canvi radical en el sistema de finançament que acabi amb l’espoli fiscal que patim”, diu Barceló.

 

Rebuig frontal a la llei Wert i suport a la comunitat educativa

 

D’altra banda, el Consell Polític del PSM-Entesa ha rebutjat frontalment la LOMCE, coneguda com a “llei Wert”, per “profundament ideològica i reaccionària” i per pretendre imposar un sistema educatiu basat en un punt de vista “neoliberal, classista, segregador i nacionalista espanyol excloent”. Els mallorquinistes també han manifestat el suport a la comunitat educativa de les Illes Balears davant els atacs que estan patint des del Govern Bauzá, en aspectes com les retallades, el procés d’escolarització o l’aplicació del decret de Tractament Integral de Llengües (TIL).

 

El Consell Polític del partit mallorquinista ha elegit Cristina Capó com a presidenta; Magí Moranta com a vicepresident i Aina Domínguez com a secretària.

ť
      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: