"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 11/05/2013

La coalici贸 M脡S insta al PP a respectar el dret a la informaci贸 a trav茅s de la gravaci贸 dels plens municipals

La coalici贸 alerta de l鈥檃ctitud antidemocr脿tica demostrada pel PP de Marratx铆 al rebutjar que les sessions plen脿ries fossin gravades. El diputat Antoni Alorda registra una Proposici贸 de Llei per incloure aquest dret a la transpar猫ncia informativa dins la Llei Municipal i de R猫gim Local de les Illes BalearsLa coalició MÉS defensa el dret fonamental que tenim tots els ciutadans d’accés a la informació i el deure de les administracions democràtiques a facilitar i afavorir el compliment d’aquest dret. És per això, que la coalició denuncia l’actitud antidemocràtica del PP demostrada en el Ple del passat 30 d’abril on l’equip de govern municipal va votar en contra d’una proposta impulsada pel regidor de MÉS per Marrtaxí, Joan Francesc Canyelles, per tal de poder gravar les sessions plenàries.

“Davant el posicionament antidemocràtic del batle de Marratxí, hem de posar en evidència que la gravació i difusió de les sessions del Ple de les Corporacions Locals és un dret a la informació fonamental. Volem que el PP, i sobretot el president del Govern i president del PP de Marratxí, es pronunciï.” El diputat de la coalició MÉS, Antoni Alorda, ha redactat una Proposició de Llei per tal de modificar l’article 120 de la llei 20/2006, de 15 de setembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

El punt únic d’aquesta Proposició de Llei diu:

“Les sessions públiques poder ser gravades pel públic assistent, els mitjans de comunicació o els mateixos participants. La difusió de dites gravacions atendrà a la normativa de caràcter general dels actes públics, sense que s’hi puguin establir limitacions addicionals.”

En aquest sentit, la coalició MÉS confia que el PP rectifiqui i respecti el dret a la informació i l’obligació de transparència de les administracions democràtiques i voti a favor d’aquesta Proposició de Llei.

Documents

Proposici贸 de Llei al Parlament relativa a la gravaci贸 dels plens (242 KB)      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: