"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/05/2013

MÉS per Palma proposa que es prohibeixi la instal·lació de grans pantalles audiovisuals publicitàries

Antoni Verger denuncia que les pantalles de gran format amb finalitat comercial que estan instal·lades de forma permanent a aparadors de botigues són “molt invasives” de l’espai públicLa coalició ecosobiranista MÉS per Palma considera que Palma no pot estar exempta d’una regulació específica de l’espai públic que faci referència a les pantalles de gran format amb projeccions audiovisuals i finalitat comercial que estan permanentment llençant missatges i llums als vianants.

“Aquestes pantalles de gran format comercial són molt invasives de l’espai públic.   Volem que es reguli la seva instal·lació i, de manera general, es prohibeixin”. Actualment, segons resposta oficial que emesa pel departament d’Urbanisme a petició del grup MÉS, la normativa vigent permet la instal·lació de grans pantalles tipus “led” sense cap limitació.

De fet, algunes franquícies i comerços fa un temps que disposen d’algunes, com la que existeix a la Plaça Mare de Déu de la Salut, just davant l’església de Sant Miquel. “Si l’exemple s’estén, i pareix que a Palma no hi ha cap impediment legal, la invasió dels nostres carrers per imatges i llums podria arribar a degradar greument l’espai urbà. Volem evitar una proliferació d’aquest tipus de pantalles”.

Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, al mateix temps, proposa que hi hagi excepcions en el cas que es tracti d’instal·lacions artístiques temporals o altres casos justificats.

Aquesta proposta ha estat traslladada per part d’Antoni Verger al Consell de Gerència d’Urbanisme que s’ha reunit avui dematí, mentre l’equip de govern ha assegurat que ho estudiaria.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: