"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 01/05/2013

Biel Barceló: “MÉS per Mallorca és l’alternativa al bipartidisme per revertir aquesta situació de depressió absoluta”

El PSM-Entesa celebra el 1r de maig a Campanet amb crítiques als governs del PP per les “esfereïdores” xifres d’atur: “l’austericidi ens està enfonsant cada dia més, no estan fent res per crear ocupació”El secretari general del PSM-Entesa, Biel Barceló, ha aprofitat la seva intervenció en el tradicional acte de celebració del Primer de Maig a l’ermita de Sant Miquel de Campanet per criticar els governs del PP a les Illes Balears i a l’Estat espanyol davant les “esfereïdores” xifres d’atur conegudes recentment (en referència a l’EPA), i ha afirmat que la coalició MÉS per Mallorca està creixent per tal de ser “alternativa al bipartidisme” amb l’objectiu de “revertir aquesta situació de depressió absoluta”.

 

Al dinar i acte polític han acudit militants, simpatitzants i dirigents del partit mallorquinista. Entre ells, a més de Barceló, el diputat Antoni Alorda, els consellers insulars Joan Font, Miquel Ensenyat i Joana Aina Campomar, els regidors a Palma Antoni Verger i Antoni Noguera, o el secretari d’organització, Joan Verger, entre d’altres.

 

El secretari general dels nacionalistes ha recordat que a les Illes Balears hi ha 169.000 persones aturades, el 28,5% de la població activa (un “rècord negatiu”). També ha recordat que el 60% dels joves no tenen feina, i que hi ha 55.000 famílies a Balears amb tots els membres en l’atur. Davant aquest panorama, “allò més preocupant és que el govern es cregui el seu discurs, segons el qual ja ens estam recuperant, perquè això vol dir que no faran res per canviar la situació”. I ha criticat el president Bauzá per anunciar ahir al Parlament que l’Executiu està treballant en un suposat “pla d’ocupació” del qual ni tan sols els dirigents sindicals en saben res.

 

Biel Barceló ha afirmat que el PP està imposant un “austericidi” que “ens està enfonsant cada dia més”, i que la realitat és que “aquest govern no estan fent res per sortir d’aquesta situació i per crear llocs de feina”. També ha lamentat que “Madrid ens continua escanyant, ara el PP i abans el PSOE”, ja que “si disposàssim dels nostres imposts, que l’Estat ens espolia, podríem destinar-los a reactivar l’economia i crear ocupació”.

 

El líder del PSM-Entesa ha criticat que, malgrat aquesta situació, “l’única obsessió de Bauzá és atacar la nostra llengua”. “Estam venuts a l’ala més d’extrema dreta del PP”, ha dit. “S’estan enfrontant a tota la comunitat educativa amb les seves imposicions ideològiques espanyolistes, i mentrestant no solucionen els problemes de l’educació. I el fracàs escolar? Vos en recordau, de les autopistes de l’educació? Camins de cabra, ens deixaran!”.

 

D’altra banda, en l’acte l’escriptor Joan Alfons Marí ha llegit poemes del seu darrer llibre, Manual d’instruccions. El periodista Rafel Gallego ha estat l’encarregat de presentar el poemari.

 

Biel Barceló també ha volgut reconèixer la dedicació i el compromís demostrat per l’exdiputada, exvicepresidenta del Consell i expresidenta del partit, Joana Lluïsa Mascaró, durant els anys que ha estat en la primera línia política.


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: