"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/04/2013

Antoni Verger: “Si Cort ven l’hotel del Palau per menys de 45 milions d’euros estarà regalant patrimoni públic”

MÉS per Palma denuncia que el PP de Cort actua a la desesperada i sense un full de ruta, amb una operació ruïnosa econòmicament perquè malvendrà l’hotel per un preu inferior a la suma del cost de construcció i del valor del solar, calculat en uns 45 milions d’eurosAl mateix temps, l’Ajuntament de Palma es quedarà amb un Palau de Congressos, que generarà un forat econòmic anual d’entre 1 i 2 milions d’euros, com demostren les dades d’altres palaus de congressos a l’estat espanyol

 

La coalició ecosobiranista a l’Ajuntament de Palma denuncia una fugida cap endavant i una incertesa absoluta en la gestió del present i el futur del Palau de Congressos. La gestió i les declaracions del tinent de batle de Turisme, Álvaro Gijón, no deixen clar si la venda de l’hotel annex al Palau de Congressos es durà a terme un cop s’hagin acabat les obres amb doblers públics, o si es vendrà sense finalitzar la seva construcció.

 

En tot cas, el portaveu de MÉS per Palma, Antoni Verger, assegura que qualsevol operació de venda de l’hotel per un valor inferior als 45 milions d’euros serà una ruïnosa i suposarà que Cort regala patrimoni públic.

 

Aquesta xifra és el resultat de la suma del cost de la construcció de l’hotel, xifrada en 35 milions d’euros, i del valor del solar on està construït l’edifici, calculat al voltant dels 10 milions d’euros.

 

“El PP va a cegues, a la desesperada i sense rumb. Si l’Ajuntament ven l’hotel i es queda amb el Palau de Congressos, com planteja Álvaro Gijón, això ens durà a una situació ruïnosa perquè un cop estigui acabat el Palau de Congressos, si s’arriba a aconseguir, aquesta serà una infraestructura deficitària”, afirma Antoni Verger, qui alerta que les xifres econòmiques dels palaus de congressos a l’estat espanyol demostren que tots són deficitaris.

 

De fet, el Palau de Palma podria arribar a generar un dèficit d’explotació d’entre 1 i 2 milions d’euros anuals. Aquest és el forat que ha de suportar anualment, per exemple, l’Ajuntament de Màlaga per un Palau de Congressos de dimensions semblants al de Palma. 


      

 

 


PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: