"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 19/04/2013

El Grup MÉS insta el Govern a adaptar-se a les sentències, rectificar amb els acomiadaments i estalviar 40 milions públics

Consideren que la recent sentència del TSJIB deixa en evidència el greu error de l’Executiu del PP, que pot afectar fins a 600 treballadors acomiadats irregularmentEl Grup Parlamentari MÉS ha registrat una moció que es debatrà properament al Parlament en què, entre altres punts, insta el Govern a “revisar els procediments d'amortització de places per als treballadors “indefinits no fixs” d'acord amb la sentència 184/2013 del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, i iniciar un procés de negociació col·lectiva per tot allò que la reestructuració del sector públic instrumental afecti als treballadors públics”.

 

El grup ha denunciat reiterades vegades que l'actuació del Govern quant a la gestió del personal en la reestructuració del sector públic instrumental havia estat negligent, i s'havien acomiadat a prop de 600 persones sense negociació i sense respectar els seus drets laborals.

 

Els tribunals de justícia ja han resolt varis dels recursos presentats arran dels esmentats acomiadaments, donant la raó al treballadors i obligant al Govern a pagar el salari de tramitació i la readmissió al lloc de treball d'origen. La sentència recent del TSJIB confirma aquest plantejament.

 

El Govern està obligat a readmetre a tots els treballadors indefinits no fix amb sentència de nul·litat. L’Executiu de Bauzá fins ara ha pretès desplaçar al proper Govern el cost d’aquesta mala gestió, que podria suposar fins a més de 40 milions d'euros, comptant el salari de tramitació, el salari durant els anys d'espera de la sentència i la indemnització per executar l'amortització ajustada a llei.

 

A més de la mala gestió dels recursos públics, la política del Govern en matèria d’acomiadaments posa de manifest l’absoluta falta de sensibilitat dels actuals governants del PP envers els drets laborals dels treballadors públics, drets que s’han vulnerat de manera escandalosa i inacceptable.


Documents

Moció del Grup MÉS al Parlament sobre els acomiadaments al sector públic (193 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: