"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/04/2013

MÉS per Mallorca veu “vergonyós i immoral” que l’Estat gasti 45 milions diaris en despesa militar en temps de crisi

La coalició commemora el Dia Mundial per la Reducció de la Despesa Militar reclamant que la meitat d’aquests doblers públics es destinin a despesa socialLa coalició MÉS per Mallorca ha volgut reclamar avui, el Dia Mundial per la Reducció de la Despesa Militar, que almanco la meitat de la despesa militar de l’Estat es destini a augmentar la despesa social. El diputat del Grup MÉS, David Abril, ha denunciat que “mentre els ciutadans patim les retallades en sanitat, educació, serveis socials,... la despesa militar del Govern espanyol és de 45 milions d’euros cada dia, 16.425 milions d’euros a l’any!”.

 

Abril ha volgut destacar que les prioritats de l’actual Govern de l’estat son immorals en temps de crisi. “En els pressuposts de 2013 hi ha una reducció generalitzada de les despeses respecte al 2012, però aquesta reducció no afecta per igual a tots els sectors. Mentre en educació i foment del treball hi ha una reducció del 14’4% i 34’6% respectivament, la reducció de la despesa militar és només del 3’15 %! És això el que volem?” es demana.

 

“El Ministeri de Defensa té un deute de 32.000 milions d’euros per comprar unes armes que, en la seva majoria, no s’utilitzaran mai en combat”. A més a més, ha comentat que la solució no és comprar més armes sinó anar a l’arrel del problema, desgraciadament és el contrari del que s’està fent. “Tot i que la pobresa és un dels orígens més importants dels conflictes armats,  durant els darrers anys s’ha retallat més del 60 % en cooperació pel desenvolupament” ha comentat Abril. En aquest sentit, el diputat ha volgut posar un exemple molt clar: “Pel preu d’un helicòpter tigre es podrien haver construït més de 200.000 latrines per a millorar la vida de més de 2.500.000 persones als països del sud”.

 

MÉS per Mallorca defensa el pacifisme, i per tant, la reducció dels recursos militars. Mentre alguns estats europeus del nostre entorn (Alemanya, França, Regne Unit i Itàlia) han començat un programa de reducció de soldats, l’estat espanyol manté els seus 126.000 efectius. Denunciam la política de la guerra que manté l’Estat. Per profunditzar en democràcia també s’han de canviar les prioritats. Per fomentar una societat més cohesionada i segura hem d’invertir en polítiques socials, en sanitat, en educació, en habitatge,... No en armament i en guerra.

 

MÉS per Mallorca ha muntat una tauleta al carrer Porta Pintada (creuament entre Oms i Sant Miquel) on s’ha informat als vianants sobre la despesa militar i s’han repartit xapes antimilitaristes i  galetes en forma de bala. “Aquestes són les úniques bales que volem, les que es poden menjar”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: