"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 15/04/2013

L’oposició reclama a Cort ajudes econòmiques urgents i habitatges de lloguer per a persones en situació de desnonament

MÉS per Palma i PSIB-PSOE a l'Ajuntament de Palma denuncien la passivitat del PP davant el drama humà que pateixen centenars de famílies cada dia a la nostra ciutatEls grups municipals PSIB-PSOE i MÉS per Palma han qüestionat avui l’actuació de l’Ajuntament de Palma per ajudar a les persones en situació de desnonament donat l’incompliment de l’acord per facilitar pisos de lloguer social i per posar en marxa una oficina d’assessorament per als afectats. L’oposició ha presentat avui dues iniciatives per intentar, d’una part, clarificar els recursos que l’Ajuntament de Palma posa a disposició de les persones en situació de desnonament i, per altra, per impulsar mesures per abordar aquesta xacra social: reclamen a Cort ajudes econòmiques urgents i habitatges de lloguer per a persones en situació de desnonament.

 

Durant el primer trimestre de 2013, els jutjats de Palma han tramitat un total de 376 expedients de desnonament per lloguer o execució hipotecària. Les dades de 2012 varen ser de 401 desnonaments i 992 llançaments derivats d’execució hipotecària. “Sembla que el problema no afecti al govern Isern que actua d’esquenes a aquest drama i no ha posat en marxa iniciatives per ajudar a les persones i famílies en situació de desnonament” denuncia la regidora socialista Virginia Abraham. “Al contrari, han paralitzat l’únic programa que, fins a la data, permetia a l’Ajuntament disposar d’un important borsí d’habitatges de lloguer a preus econòmics” ha lamentat el regidor de MÉS per Palma, Antoni Noguera.

 

En concret, els grups de l’oposició reclamen la compareixença dels regidors de Benestar Social i Habitatge “per conèixer els recursos, serveis o programes de que disposa l’Ajuntament, el cost econòmic, els convenis i mecanismes de coordinació amb altres administracions i l’abast del borsí d’habitatges disponibles que gestiona l’Ajuntament” ha explicat Abraham.

 

Així mateix, presenten una proposició per reactivar el programa Palma Habitada amb l’objectiu principal d’incorporar nous habitatges destinats a lloguers social per persones afectades per desnonaments i per crear una partida pressupostària municipal per ajudes econòmiques urgents per desnonament en relació a pal·liar el drama de les persones i famílies afectades per aquesta situació explica el regidor Noguera.

 

A més a més, proposen la creació d’una comissió de treball amb representació del Patronat Municipal d’Habitatge, dels Serveis Socials municipals i de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per oferir solucions als ciutadans de Palma afectats per desnonaments, que es reuneixi amb caràcter setmanal.


Documents

Proposició a Cort relativa a les ajudes per als desnonats de Palma (51 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: